Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN VATANDAŞLARI VERGİ ÖDEMEK İÇİN ALTINLARINI BOZDURUYOR, İŞYERLERİ KAPILARINA KİLİT VURUYOR!

YUNANİSTAN VATANDAŞLARI VERGİ ÖDEMEK İÇİN ALTINLARINI BOZDURUYOR, İŞYERLERİ KAPILARINA KİLİT VURUYOR!

23
0

Yunanistan vatandaşları vergi borçlarını ödeyebilmek için altınlarını bozduruyor, işyerleri kapılarına kilit vuruyor!

Yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre 2016 yılında Yunanistan vatandaşlarının çoğunluğu vergi borçlarını ödeyebilmek için altın liralarını bozdurdukları ortaya çıktı. Elde edilen verilere göre, Yunanistan vatandaşları 2016 yılında 56.972 İngiliz lirası bozdururken, diğer yandan da 27.080 İngiliz lirası satın alanların olduğu belirtiliyor.

BATI TRAKYA’DA AZINLIK CAN ÇEKİŞİYOR!

Durum Batı Trakya’da Azınlık insanında da farklı değil, deyim yerindeyse Azınlık can çekişiyor. Birçok kişi vergi borçlarını kapatabilmek ve günlük yaşamda ihtiyaçlarını giderebilmek üzere elde avuçta ne varsa bozdurduğu haberleri geliyor.

Genç nesil ise bölgeyi terkederek Almanya, Hollanda’da çalışmaya gidiyor. Birçok köy hızla gençliği kaybetmeye devam ediyor. Kalanların ise aile içinde var olan yaşlı emeklilerin maaşı ile ancak günlük ihtiyaçlarını karşılayarak yaşamlarını sürdürebiliyor.

Durum her gün giderek daha vahim bir hal almaya devam ediyor. Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç gibi şehirlerde birçok işyeri kapısına kilit vuruyor. Çiftçinin ürettiği tarım ürünleri ise piyasada alıcı bulamıyor, bulsa da sattıkları ürünler para etmiyor, para etse de devletin vergilerine yetmiyor. Kısacası Batı Trakya başta olmak üzere Yunanistan’ın durumu 2017 yılında da iyiye doğru gitmeyeceğe benziyor.  

Yakın gelecekte çözümün nasıl ve ne şekilde olacağını, ekonominin çarkının nasıl canlandırılıp döneceğini ise şu an kimse kestiremiyor. Kısacası 2017 yılı Yunanistan’da birçok gelişmelere açık.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz