Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN-TÜRKİYE SANAYİCİLERİ GÜMÜLCİNE’DE BULUŞUYOR

YUNANİSTAN-TÜRKİYE SANAYİCİLERİ GÜMÜLCİNE’DE BULUŞUYOR

25
0

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yunanistan İş Konseyi ile Kuzey Yunanistan Sanayiciler Birliği toplantısı Gümülcine’de yapılacak.

Trakya İşadamları Derneği’nin öncülüğünde Yunanistan ve Türkiye iş dünyası arasındaki önemli toplantı 16 Mart 2018 Cuma günü Gümülcine’de gerçekleştirilecek.

“Yunanistan-Türkiye İş Forumu ve İkili Görüşmeler” etkinliğinde, B2B ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yunanistan İş Konseyi ile Kuzey Yunanistan Sanayiciler Birliği (SBBE) arasında işbirliği protokolü imzalanacak. İşadamları arasında ikili iş görüşmelerinin de yapılacağı etkinlikte, Türk ve Yunan şirketlerinin uluslararası ticaret deneyimleri ele alınarak karşılıklı olarak konuşulacak.

Etkinlikte DEİK Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet ve SBBE Başkanı Athanasios Savvakis birer selamlama konuşması yapacak.

 

 

YUNANİSTAN-TÜRKİYE İŞ FORUMU


16 Mart 2018, Gümülcine-Yunanistan
14:00-14:30 Kayıt
Yer: Gümülcine Arcadia Hotel,

Panepistimioupoli Komotini P.C. 69100 Komotini,

69100, Yunanistan

14:30-15:30 İkili Firma Görüşmeleri
15:30-16:20 Açış Konuşmaları
 Sayın Athanassios Savvakis, Başkan, SBBE
 Sayın Levent Sadık Ahmet, Başkan, DEİK/Türkiye-Yunanistan İş Konseyi
 DEİK Yönetim Kurulu
 Yunanistan Dışişleri Bakanlığı (tbc)
 T.C. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı (tbc)
 T.C. Ekonomi Bakanlığı (tbc)
 DEİK ve SBBE arasında MoU imzalanması
16:20-16:50 Önde Gelen Türk ve Yunan Şirketlerinin Uluslararası Ticaret Deneyimleri
 Sayın Cavit Çağlar, İş Adamı, T.C. Devlet Eski Bakanı
 Yunan Şirketi
 Mr. Murat Kolbaşı, Yönetim Kurulu Başkanı- Arzum Elektrikli Ev Aletleri

16:50-17:20 Sunum
 Enterprise Greece
“Yunanistan’da İş ve Yatırım Ortamı”
 Soru Cevap Bölümü

Sayın Üyemiz,


DEİK/Türkiye-Yunanistan İş Konseyi tarafından, Kuzey Yunanistan Sanayiciler Federasyonu (SBBE) işbirliğiyle, 16 Mart 2018 tarihinde Gümülcine-Yunanistan’da “Yunanistan-Türkiye İş Forumu” ve ikili görüşmeler organizasyonu gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Anılan etkinliğe T.C. Ekonomi Bakanlığı ve T.C. Tarım Bakanlığı’ndan üst düzey katılım olması öngörülmektedir.
Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleşen ticaretin yaklaşık %70’inin Selanik merkezli Kuzey Yunanistan üzerinden yapıldığı belirtilmektedir. Selanik’in ve Kuzey Yunanistan’ın nüfusunun çoğunluğunun Anadolu kökenli olmasının ve bu nüfusun ülkemize olan ilgisinin ticaretin son 10 yılda misliyle artmasında önemli rol oynadığı ifade edilmektedir. Yunanistan ticari sermayesinin yüzde 60’ının Selanik ve Selanik’in hinterlandı Kuzey Yunanistan ve Balkan bölgesi firmalarınca yönetildiği tahmin edilmektedir. Kuzey Yunanistan başta tarım, hayvancılık ve tekstil olmak üzere Yunan ekonomisinin çeşitli sektörlerinde üretimin ağırlıklı olarak yapıldığı bir bölgedir. Yunanistan’da nadir görülen ağır sanayi kollarının bir kısmı da Kuzey Yunanistan’dadır.
Yunanistan Schengen vize bölgesi dahilindedir, Schengen vizesi olmayan katılımcıların Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu vize bölümü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Vize işlemleri katılımcıların kendileri tarafından takip edilecektir.
Konaklama konusunda etkinliğin ekli listede yer alan oteller tercih edilebilir. Gümülcine’ye ulaşım katılımcılarımızın kendileri tarafından organize edilecektir.
İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirmek açısından önem taşıyan ziyarete katılımınızı diler, katılım teyidinizin aşağıda yer alan web linki üzerinden 7 Mart 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar tamamlanmış olmasını rica ederiz.
Saygılarımla,
DEIK/Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı
Levent Sadık Ahmet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz