Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN TÜRKLERİN İSTİLASINA UĞRADI

YUNANİSTAN TÜRKLERİN İSTİLASINA UĞRADI

27
0

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Türk’ler tüm Hudut kapılarından Yunanistan’a akın etti. Yunanistan adeta Türklerin istilasına uğradı.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Yunanistan’daki turistik işletme ve eğlence sektörü temsilcilerinin imdadına Türk’ler yetişti. Kurban Bayramı için Türkiye’den onbinlerce Türk Yunanistan’ın anakara ve adalarına akın etti.

İpsala Sınır Kapısı başta olmak üzere Midilli, Sakız adasındaki sınır kapıları Türk tatilcilerin akınına uğradı. Uzun kuyrukların oluştuğu sınır kapılarındaki işlemlerin yavaş yapılması ve yetersiz personel sayısı nedeniyle tatilciler saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Yunan makamları yine sınıfta kaldı.

Midilli Adası’na bayram kuyruğu

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Midilli’ye olan talep son yılların en yoğun rakamlarına ulaştı. Arefe gününe kadar Midilli’ye yaklaşık 7.000 tatilcinin geçtiği tahmin ediliyor. Özellikle bayramın ikinci günü Midilli Deniz Hudut Kapısı önünde her yıl olduğu gibi uzun kuyruklar oluşması bekleniyor. Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acentelerinin ek seferler koyacağı öğrenildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz