Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN, TÜRK TURİSTLERE SADECE 5 ADA İÇİN “VİZELER KAPIDA VERİLECEK” UYGULAMASINI BAŞLATIYOR

YUNANİSTAN, TÜRK TURİSTLERE SADECE 5 ADA İÇİN “VİZELER KAPIDA VERİLECEK” UYGULAMASINI BAŞLATIYOR

17
0

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Yunanistan Türk turistlere vize engelini yeni bir pilot uygulamayla sadece 5 Yunan adasında başlatmaya hazırlanıyor. Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı tarafından gerekli çalışmaların yapıldığı ve önümüzdeki iki hafta içerisinde uygulamanın başlayacağı belirtiliyor.

Yeni uygulamaya göre, Türk turistlerin 15 gün boyunca gittikleri sınır kapısından alacakları vize ile kalabilecekleri adaların, Midilli (Mitilini), Sakız (Hios), Rodos, Kos (İstanköy), Sisam (Samos) adaları olduğu ifade ediliyor.

Evros (Meriç) bölgesinden Batı Trakya’ya ve Selanik olmak üzere şimdilik vize almanın bu şekliyle uygulanmasının başka bahara kaldığı ifade ediliyor.

Kuzey Ege ve Güney Ege Bölge Genel Sekreterleri Nasos Yakalis ve Yannis Maheridis Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı’na birlikte yaptıkları girişimlerin sonuç verdiği belirtilirken, bundan böyle giriş için vizelerin Türkiye’deki Yunan Konsolosluklarından değil kapılarda basit bir işlemle verileceği belirtiliyor.

Bu yeni pilot uygulamayla birlikte, hali hazırda yürürlükte olan Spor Kulüplerine, Dernekler ve 18 yaşına kadar olanlara vizesiz giriş uygulamasıyla bölgedeki turist sayısının artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz