Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN, TALAT PAŞA KOMİTESİ’Nİ SINIR DIŞI ETTİ

YUNANİSTAN, TALAT PAŞA KOMİTESİ’Nİ SINIR DIŞI ETTİ

15
0

Talat Paşa Komitesi’ne üye bir grup, Yunanistan parlamentosun Ermeni soykırımı ile ilgili aldığı kararı protesto etmek için sabah saatlerinde Atina’ya gitti.

Talat Paşa Komitesi’ne üye bir grup, Yunanistan parlamentosun Ermeni soykırımı ile ilgili aldığı kararı protesto etmek için Sabah saatlerinde Atina’ya gitti. Komite üyeleri, Yunanistan’a alınmayarak sınır dışı edildi. Saat 15.00 sıralarında İstanbul’a dönen komite üyeleri, sınır dışı edildiklerini söyleyerek bu konuda Türk büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlı’ğı yetkililerini suçladı.

Aralarında eski milletvekillerinden Uluç Gürkan’ın da yer aldığı Talat Paşa Komitesi üyesi 13 kişilik bir grup, Ermeni soykırımı yapılmadığını söylemenin suç sayılmasına ilişkin Yunanistan parlamentosunun aldığı kararı protesto etmek için bugün Ataina’ya gitti. Atatürk Havalimanı’ndan thy ile saat 9.30’da giden komite üyeleri, Yunananistan’dan sınırdışı edilerek saat 15.00’te tekrar geri döndü.

BÜYÜKELÇİLİK VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINI SUÇLADILAR

Komite adına açıklama yapan emekli General Naci Beştepe, havalimanından çıkmalarına dahi izin verilmediğini söyledi. Havalimanında görevlilerin, açıklamayı nerede yapacaklarını sorduklarını belirten Beştepe, “Acaba açıklamamızı otelde mi yapacağız yoksa meydanda mı yapacağız sorusu soruldu. Bu soruyu özellikle açıklıyorum. Çünkü otelde basın açıklaması bizim hiçbir görüşmemizde, açıklamamızda, sizlere gönderdiğimiz basın davetlerinde yer almadı. Bu görüşme, oradaki bizim Türk büyükelçiliği tarafından oradaki görevli arkadaşlarımızla, bizden önce giden arkadaşlarla görüşüldü. Bu ifade bize Yunan polisi tarafından çıkarıldı. Şu açıkça anlaşılıyor ki bugün bizim orada kabul edilmememiz ve sınır dışı edilmemizde Yunan makamları kadar Türk büyükelçiliğinin de rolü vardır. Türk büyükelçiliğini ve bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı’nı Talat Paşa Komitesi adına şiddetle kınıyorum.” dedi.

Yunanistan’a basit gerekçelerle alınmadıklarını belirten Beştepe, kendilerine anlamadıkları Yunanca bazı belgeleri imzalamalarının istendiğini, ancak imzalamadıklarını söyledi. Beştepe,”Bize bahane olarak açıklama yapacağımız alanda 20 tane Ermeni’nin toplandığını, olaya sebebiyet vermek istemedik. Ancak takdir edersiniz ki bu da bizim sınır dışı edilmemiz için bir gerekçe olamaz. Koskoca Yunan hükümeti bizim güvenliğimizi alamıyorsa vay o Yunan hükümetinin haline.” ifadesini kullandı.

Uluç Gürkan da havalimanına indiklerinde resmi olmasa da 13 kişinin, 5 kişilik bir alanda tutulmasının gözaltı uygulaması anlamına geldiğini söyledi. Komite üyeleri, yeşil pasaportları olmasına rağmen Yunanistan’a alınmadıklarını, bunun da onur kırıcı bir uygulama olduğunu belirtti.

Konuşmalar sırasında Ermeni soykırımı iddiasının yalan olduğuna ilişkin sloganlar atılarak üzerinde Atatürk portresinin de bulunduğu Türk bayrakları sallandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz