Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN-İSRAİL BÖLGESEL ASKERİ GÜÇ OLUŞTURACAK

YUNANİSTAN-İSRAİL BÖLGESEL ASKERİ GÜÇ OLUŞTURACAK

23
0

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Yunanistan ziyaretinde Yunanistan-İsrail bölgesel askeri bir gücün oluşturulmasını önerdi.

Atina’da donanmanın merkezini ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bölgede istikrar için ikili ilişkilerin önemine değindi ve Yunanistan-İsrail bölgesel askeri bir gücün oluşturulmasını önerdi.

Atina Salamina’da donanmanın merkezini ziyaret eden ilk yabancı ülke lideri olan Rivlin, resmi karşılama töreninin ardından 1 saatten fazla süren görüşmede donanma komutanı Koramiral İoannis Pavlopulos tarafından kendisine detaylı bilgi verildi. Görüşmeye Savunma Bakanı Kammenos, Genelkurmay Başkanı Amiral Evaggelos Apostolakis, Deniz Kuvvetleri komutanı Koramiral Nikolaos Çunis, İsrail Donanma komutanı ve İsrail’in Atina Büyükelçisi de katıldı.  

Her iki ülkenin donanmaları arasında her seviyede daha yakın işbirliğinin gerekliliğini vurgulayan Rivlin, Yunan donanmasındaki personelin en yüksek seviyede profesyonellik ve mükemmellik için övgüde bulundu. Aynı zamanda, Suriye’deki savaşın etkisinin tüm bölge, İsrail ve Avrupa’yı da bir bütün olarak etkilediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Rivlin, bölgedeki istikrarın anahtarı, Yunanistan ve İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin üç askeri güç dallarının işbirliğiyle ortak bir bölgesel güç oluşturulmasının yanı sıra, ikili işbirliğinin ilerleyerek devam etmesinin gerektiğini dile getirdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, deniz ve kara devletlerine atıfta bulunarak, orduların karayı istila ettiklerini, donanmanın ise çeşitli limanları ziyaret ederek ticari gemileri koruma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Deniz ülkelerinde donanmaların, karayı istila etmedikleri, güvenlik nedenleriyle sınırları tanımlamakla sınırlı kaldıklarını belirten Rivlin, İsrail olarak son on yılda denize daha fazla yaklaştıklarını ve büyük fırsatların gizlediğini gördüklerini söyledi.

Ülkesinden denize baktığında, “ilk önce Kıbrıs ve Yunanistan’la karşılaşıyorum” diyerek, bir hazine olan deniz enerjisi servetinin kullanılmasının daha doğru bir yolla yapılmasına dikkat çekti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz