Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NA YENİ BİR “SOYKIRIM” DAHA EKLEDİ!

YUNANİSTAN SÖZDE “PONTUS SOYKIRIMI”NA YENİ BİR “SOYKIRIM” DAHA EKLEDİ!

24
0

Yunanistan sözde “Pontus Soykırımı”na yeni bir “soykırım” daha ekledi.  

Yunanistan sözde “Pontus Soykırımı”nı etkin bir şekilde gündemde tutmaya devam edereken bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos Selanik’te katıldığı bir törende Anadolu’daki Yunanlıların soykırım kurbanı olduklarını dile getirdi. Oysa bugüne kadar “Küçük Asya Felaketi” olarak dile getiriliyordu. 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos geçtiğimiz hafta Veria bölgesinde bulunan Sümela Manastırı’nda katıldığı bir ayin sırasında sözde “Pontus Soykırımı”yla ilgili sarfettiği sözlerin arkasında durduğunu, Pavlopulos  bu devasında Selanik Nea Mihaniona’da yeniden dile getirdi.

Thermaikos Belediyesi tarafından kendisine fahri hemşehrilik beratı verilmesi ile ilgili katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Pavlopulos şunları dile getirdi.

“Pontus Yunanları ve Küçük Asya Yunanların trajik soykırım kurbanlarını unutmamamız gerekir”

 

“Yunanlılar olarak ve de uluslararası toplumun üyeleri ve Avrupa Birliği’nin eşit ortakları olarak, Pontus Yunanları ve Küçük Asya Yunanların trajik soykırım kurbanlarını unutmamamız gerekir. Böylece sırasıyla 1994 ve 1998 yıllarında Yunan Parlamentosu’nda oy birliğiyle verilen karara karşı ulusal borcumuzu icra etmiş oluyoruz.    

Bunu da intikam nedenlerinden dolayı değil, çünkü bu duygu bizim için tamamen bilinmeyen duygulardan olduğundan, nitekim aslında açıklık gerçeği gösteriyor. Biz Yunanlılar, dost ve komşu Türkiye’nin anayasal meşruyetini çekinmeden destekliyoruz ve Avrupa Birliği ve genel olarak batı ile ilişkilerinde barış ve dostluk köprüsüyüz.

Cihat ağırlıklı mevcut gerçek terör insanlığa karşı suç işlemekte ve bundan Türkiye de çekiyor. Aynı zamanda insanlığın geleceğini savunabilmemiz ve Avrupa Birliği ile nihayi birleşiminde, vijdansız düşmanların acımasızca Türkiye’nin dağılması ve felaketi üzerine çalışanlara karşı ancak ve sadece hafızalarda sönmeyen bu soykırımlar kılavuz olabilir.”  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz