Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN SİLAHLI KUVVETLERİ “ACİL” KODUYLA HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ DENEDİ

YUNANİSTAN SİLAHLI KUVVETLERİ “ACİL” KODUYLA HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ DENEDİ

17
0

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Mihail Kostarakos’un ani bir kararıyla bu sabah saatlerinde “Acil” koduyla Hava Savunma Sistemini denedi. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin organizeli bir şekilde katılımıyla gerçekleşen hazırlılık deneme tatbikatında tüm savunma silahlarının hazırlık durumunun denendi.

Tatbikatta Hava Savunma Sistemi’nin 4 bölümden oluşan mekanizmasında (büyük, orta, küçük ve çok küçük eylem menzili) Patriot PAC-3 και S-300PMU-Hava Kuvvetleri, stratejik hava savunma hedeflerine distal bölgesinde Improved Hawk,  Kara Kuvvetleri’nin orta dereceli Hava Savunmasında Tor-M1 ΟSΑ ΑΚ, Deniz Hava Kuvvetleri Crotale, Hava Kuvvetleri Τor-M1 ve Skyguard, Kara Kuvvetleri’nin Küçük Menzil Hava savunma Sisteminde ise  nokta ve yerleşik bölgede ASRAD ve Stinger fırlatıcılarla da çok küçük menzildeki (VSHORAD) hedefler denendi. Ayrıca, Savaş gemilerinden eski sistem RIM-7M “S”, ve yine Savaş Gemilerindeki yeni sistem ESSM  ΜΕΚΟ-200ΗΝ devreye girerek denedikleri ifade ediliyor.

Bu deneme tatbikatı sonrasında elde edinen bilgilere göre, Yunanistan Hava Savunma Sistemi’nin memnuniyet verici bir zaman içierisinde hazır konumuna gelme noktasında olduğu belirtiliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz