Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN SİLAHLANIYOR”

“YUNANİSTAN SİLAHLANIYOR”

14
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Panagiotopoulos, “Silahsız kalamayız, Birleşik Orta Vadeli Program Geliştirme ve Modernizasyon (EMPAE) programı kapsamında 10 yıllık silahlanma hedefine kesin ulaşmak için önümüzdeki günlerde Dışişleri Savunma ve Devlet Konseyi’ni topluyoruz” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Panagiotopoulos bugün gazetecilerin karşısına çıktı ve soruları yanıtladı. Panagiotopoulos, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel gücünün 1974 yılından sonra en düşük seviyede olduğunu belirttiği ifade ediliyor. Panagiotopoulos, Birleşik Orta Vadeli Program Geliştirme ve Modernizasyon (EMPAE) programı kapsamında 10 yıllık silahlanma hedefine kesin ulaşmak için önümüzdeki günlerde Dışişleri Savunma ve Devlet Konseyi’nin (KYSEA) toplanacağı belirtiliyor.

 

“Silahsız kalamayız”

Panagiotopoulos toplantıda;

Orta vadeli bir program üzerinde çalışarak 10 yıllık silahlanma hedefinin sağlanması,

İhtiyaçların karşılanması için Dışişleri Savunma ve Devlet Konseyi’nin (KYSEA) olumlu yönde karar alması,

Dışişleri Savunma ve Devlet Konseyi’nin (KYSEA) kararları neticesinde gerekli silah sistemlerini sunan ülkelerle sırasıyla müzakerelerin başlatılması, 

En üst düzeyde görüşmeler,

Anlaşmalar öncelikle devletlerarası ve Başbakan Samaras’ın ajantasının en üst sıralarında bulunacak, ABD ve Rusya’ya yapacağı ziyaretlerde ele alınacağı belirtiliyor.

Panagiotopoulos, silahların alımında ekonomik kriz devam ettiği müddetçe alınacak olan silah sistemlerine 1 euro dahi ödenmeyeceği, nakit ödenme haricinde değişik yöntemlerin olabileceğini ifade ettiği belirtiliyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz