Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN MERİÇ VE EGE’DE DURMADAN TATBİKAT YAPIYOR

YUNANİSTAN MERİÇ VE EGE’DE DURMADAN TATBİKAT YAPIYOR

16
0

 

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri son aylarda Meriç (Evros) sınırı olmak üzere Ege Denizi’de askeri tatbikatlar gerçekleştiriyor. Yunan basınında çıkan haberlere göre, bu askeri tatbikatların amacı diğer karşı tarafa (Türkiye) her ihtimale karşı hazırlıklı olunduğunun güçlü bir mesaj içerdiği ifade ediliyor.

 

Haberlerde yazılanlar özetle şu ifadelere yer veriliyor:

“Tabii ki her zaman teknoloji ve mühhimat ön planda olmayabilir, ancak personelin eğitimi ve kalitesi klasik Arda Nehri’ni karşıdan karşıya geçme tatbikatı ve sulak bataklı yerlerin geçişi üzerinde başarılı tatbikatlar gerçekleştiriliyor. En kısa zamanda da LEO1A5 tankları Μ1Α1 Abrams tankları tarafından değiştirildiğinde ise sınırın beri tarafındaki (Yunanistan) askeri güç Doğu tarafına doğru karşı atak ve Yunan kuvvetlerinin konuşlanması konusunda zor senaryolar üzerinde tatbikatları içeriyor.

Bir önceki hafta  Rh-202 ve ZU-23-2 uçaksavarlarla Ege Denizinde tatbikatlar yapılırken, Evros bölgesinde Μ113, LEO1A5 tanklarıyla Arda Nehri geçişi senaryosunu içeren tatbikatlar yapıldı.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin moder silahlarla donatılması ve güçlendirilmesinde, ulus için trajik bir durum yaşanmadan önce sorumluluk yüzde yüz siyasi iktidarındır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz