Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN İLE İPSALA-KİPİ BÖLGESİNDE İKİNCİ KARAYOLU SINIR GEÇİŞ KÖPRÜSÜ

YUNANİSTAN İLE İPSALA-KİPİ BÖLGESİNDE İKİNCİ KARAYOLU SINIR GEÇİŞ KÖPRÜSÜ

22
0

Türkiye ile bazı ülkeler arasında imzalanan protokol, milletlerarası sözleşme ve anlaşmalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yunanistan ile İpsala-Kipi bölgesinde ikinci karayolu sınır geçiş köprüsü.

Türkiye ile Yunanistan arasında 4 Nisan 2014’te imzalanan “İpsala-Kipi sınır geçiş bölgesinde iki ülke arasında ikinci bir karayolu sınır geçiş köprüsünün konumunun ve üzerinden geçecek sınır hattının belirlenmesine ilişkin protokolün” onaylanması hakkındaki karara göre, köprünün yapılmasına ilişkin İstanbul’da 10 Haziran 2006’da imzalanan anlaşmanın 4’üncü maddesi uyarınca, taraflar köprüyle ilgili detayları belirledi.

Buna göre köprü, mevcut köprünün güneyinde 7,5 metre tam açıklıkta yapılacak. Köprünün çizgilerinde, 3 Kasım 1926’da imzalanan Türk-Yunan sınır çizgileri esas alınacak. Protokolde ayrıca ikinci köprünün sınır çizgilerinin kenar noktaları, tam yerini gösteren harita ve köprü planı da yer alıyor. Sınır çizgisi de 3 Kasım 1926’da imzalanan Türk-Yunan sınırının çizilmesine yönelik protokolün komisyon kararları kısmında belirtilen sınır çizgileri ile 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Barış Anlaşması temel alınarak yapıldı.

Protokol, tarafların yasal prosedürleri tamamladıklarına dair diplomatik kanallarla birbirlerini haberdar ettiği son yazışmanın ellerine geçtiği tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz