Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar YUNANİSTAN İKİ PARA BİRİMİNİ KULLANSIN

YUNANİSTAN İKİ PARA BİRİMİNİ KULLANSIN

17
0

Alman Orta Ölçekli Sanayiciler Birliği (BVMW) Başkanı Mario Ohoven iflasın eşiğindeki Yunanistan’ın geçici bir süre için iki para birimini aynı anda kullanmasını önerdi.

Yunanistan’ın şu sıralarda hem tasarruf etmesi hem de büyümesi gerektiğini belirten Ohoven, maaşların düşmesi, vergi gelirlerinin ise artmasının şart olduğunu ifade etti.

 

“Ancak bunlar birbiriyle çelişiyor.” diyen BVMW Başkanı Ohoven bu noktada sadece iki para biriminin çözüm sağlayacağını savundu. Ohoven’in teklif ettiği konsept ise ülke içinde resmi para birimi olarak eskiden olduğu gibi yine Drahmi’nin geçerli olmasını ve Yunanlıların ülke içindeki emekli maaşı, kira ve maaş ödemelerini bu para birimiyle yapmasını, ancak yurtdışıyla yapılacak anlaşmalar, banka hesaplarının tutulması ve borçlar gibi maliye bakanlığına bildirilmesi gereken işlemlerin yine Euro üzerinden sürmesini öngörüyor.

 

Euro ile Drahmi paritesinin ilk iki ay için birebir olacak şekilde sabitlenmesini isteyen Mario Ohoven, daha sonra yeni Drahmi’nin değerinin her ay yüzde iki oranında olacak şekilde düşürülebileceğini söyledi. BVMW Başkanı Yunanistan’ın böylelikle ekonomik rekabet kabiliyetini yavaş ve kontrollü şekilde kazanabileceğini belirterek, ülke içinde alım gücünde aniden yaşanacak bir değer kaybını engellemeyi başarabileceğini ileri sürdü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz