Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN EGE’DE ADA, ADACIK VE KAYALIKLARA NÜFUS YERLEŞTİRMEYİ PLANLIYOR

YUNANİSTAN EGE’DE ADA, ADACIK VE KAYALIKLARA NÜFUS YERLEŞTİRMEYİ PLANLIYOR

26
0

Yunanistan Ege Denizi’nde ada, adacık ve kayalıklara nüfus yerleştirmeyi planlıyor.

Denizcilik Bakanlığı Ege ve Ada Politikası Genel Sekreterliği, Ege Denizi’nde 28 küçük adacığa nüfus yerleştirilmesi yönünde ısrarla ciddi çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor. Hedef, bu adacıkların özellikle ulusal açıdan önemli olduğunu ve  ekonomik kalkınmayı kazanarak korunmalarının da sağlanması hedefleniyor.

Bu konu Denizcilik Bakanlığı Ege ve Ada Politikası Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinios tarafından Parlamento’da dile getirdi.

Konu ile ilgili hazırlanan belge, Altın Şafak Milletvekili Nikos Kuzilos’un soru önergesi ile gündeme gelmiş ve ele alınmıştı.

Ege ve Ada Politikası Genel Sekreterliği tarafından yapılan çalışmayla bu adacıkların imar ve iskâna açılmasının mümkün olduğunu, gerekli küçük çaplı altyapının 1990 yıllarında ele alındığını ve bunun üzerinden yürütülen çalışmalara katılan Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkililerinin de görüşünün olumlu yönde olduğu ve yatırım yapabilecek ortaklar arandığı ifade ediliyor. Bu adalara yurtiçi ve yurtdışından araştırmacıların, doğa severleri ve koruma derneklerinin, sivil toplum kuruluşlarının gelmesine olanak sağlanması hedefleniyor.

Neticede, yapılacak olan bu çalışmaların Yunanistan-Kıbrıs Rum Kesimi ortak stratejik interreg proğramı kapsamında ele alındığı belirtiliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz