Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ: “BALKANLAR GİBİ BİR BÖLGEYE YAPILACAK ATIFLAR HER ZAMAN BÜYÜK DİKKATLE...

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ: “BALKANLAR GİBİ BİR BÖLGEYE YAPILACAK ATIFLAR HER ZAMAN BÜYÜK DİKKATLE YAPILMALIDIR”

17
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı‘ndan, T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Keşan’da toplu açılış törenlerinde yaptığı konuşmasında Yunanistanla ilgili bölümde söylediklerine cevap geldi

Başbakan Erdoğan, halka hitaben yaptığı konuşmada, Trakya’nın kendileri için ayrı bir önemi, ayrı bir manası olduğu ve Trakya’nın aynı zamanda Selanik, Gümülcine, İskeçe, Deliorman, Kırcaali, Vardar, Üsküp, Priştina, Prizren ve Saray-Bosna olduğu” ifadelerine yer vermişti. Başbakan Erdoğan’ın bu konuşması Yunanistan’da özellikle medyada değişik yöne çekilmek istendi. Bunun sonucunda Yunanistan Dışişleri Bakanlığı medyanın baskısına dayanamadı ve bir açıklama çıkardı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstantinos Koutras aracılığıyla Başbakan Erdoğan’ın söylediklerine verilen cevapta şu ifadelere yer veriliyor.

“Balkanlar gibi tarihi yoğunluğa sahip bir bölgeye yapılacak tarihi ve coğrafi atıflar her zaman büyük dikkatle yapılmalıdır.

“Balkanlar gibi tarihi yoğunluğa sahip bir bölgeye yapılacak tarihi ve coğrafi atıflar her zaman büyük dikkatle yapılmalıdır. Bugün için tek kriter uluslararası hukuka saygı gösterilmesi ve dolayısıyla da bölgedeki bütün devletlerin ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeye dayanan iyi komşuluk ilişkisi kurallarına saygı göstermektir. Pek çok tarihi atıfta bulunabilecek durumda olan Yunanistan için bu temel, kendiliğinden anlaşılır ve dokunulmaz bir tezdir.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz