Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN DEMOKRASİSİ BİR KEZ DAHA AZINLIKLARA YÖNELİK HAKLARIN VERİLMESİNE HAZIR OLMADIĞINI GÖSTERDİ

YUNANİSTAN DEMOKRASİSİ BİR KEZ DAHA AZINLIKLARA YÖNELİK HAKLARIN VERİLMESİNE HAZIR OLMADIĞINI GÖSTERDİ

24
0

Yunanistan demokrasisi azınlıklara yönelik açılımlar yapmaya, haklarını iade etmeye hazır olmadığını bir kez daha açıkça hem de Parlamento’da gösterdi.

Atina hükümeti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili dava kararlarının Yunan mahkemeleri tarafından uygulanmasına imkan tanıyan yasa değişikliği teklifi ilk önce Parlamento’ya taşıdı ve daha sonra da geri çekti.

Bu yasa teklifinin geri çekilmesiyle, Yunanistan’da hükümet başta olmak üzere, siyasi partilerin tamamında demokrasi ve insan hakları anlayışının henüz olgunlaşmadığını, istenilen düzeye gelmediğini, değişik ırktan gelen ve değişik dinlere mensup olan öz be öz Yunan vatandaşlarına yönelik korku ve şüpheli yaklaşım ve uygulamanın halen devam ettiğini açıkça göstermiş oldu.

SİRİZANEL hükümetinin Adalet Bakanı Stavros Kontonis, basında “İskeçe Türk Birliği’ni resmileştirecek yasa” olarak anılan ve İskeçe Türk Birliği başta olmak üzere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde haklı bulunan azınlık dernekleriyle ilgili kararların Yunanistan mahkemeleri tarafından uygulanmasını öngören düzenlemeyle ilgili yasa değişikliği teklifini geri çektiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Stavros Kontonis bir bakıma hükümet ortağı ANEL Partisi’nin öneriye destek vermeyeceğini açıklamasından sonra Azınlık politikası konusunda ANEL’e bir kez daha boyun eğmiş oldu.

Buna paralel olarak, Ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi ve Demokratik İttifak’ın da bundan sonra hükümetin küçük ortağının desteklemeyeceği yasa tasarılarına destek vermeyeceklerini açıkladılar.

Adalet Bakanı Stavros Kontonis, bundan sonra konunun partilerle istişare edilerek hayata geçirilmek istenen düzenlemeyle neyin amaçlandığı net bir şekilde kendilerine izah edildikten sonra önümüzdeki günlerde yeniden Parlamento’ya  getirileceğini dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz