Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN GARİP SAVUNMA “TÜRKİYE’DE DE MÜFTÜLER ATANIYOR”

YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİSİNDEN GARİP SAVUNMA “TÜRKİYE’DE DE MÜFTÜLER ATANIYOR”

13
0

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları’ndan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ankara’ya yeni atanan Yunanistan Büyükelçisi’ni kabul etti. Yunanistan Ankara Büyükelçisi Kiriakos Loukakis’in, Batı Trakya’da atanmış müftüler konusunda yaptığı savunma şaşırttı.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yunanistan Büyükelçisi’ne Batı Trakya’da Türk azınlığın sorunlarını anlattı.

Bozdağ, Yunanistan Büyükelçisi’ne Lozan’da Batı Trakya’daki müftülerin seçilmesinin öngörülmesine rağmen, Yunanistan’ın seçimi ortadan kaldıran düzenlemeler yaptığını, bir yandan Türklerin seçmiş olduğu müftü, öte taraftan hükümetin atamış olduğu müftü bulunduğunu ve Yunan Hükümeti’nin son çıkardığı bir yasayla imamları seçecek kurulun önce tamamının Hıristiyanlardan daha sonra ise 5 kişiden 3’ünün Müslüman olmasına karar verdiğini dile getirerek sert eleştirilerde bulundu.

Yunanistan Büyükelçisi’nin Bozdağ’ın eleştirileri karşısında ise Türkiye’de de müftülerin atamayla işbaşına geldiğini söylemesi hayretle karşılandı.

Görüşmede Büyükelçi’nin Batı Trakya’daki azınlık içerisinde Pomaklar ve Romanlar da olduğunu bu yüzden müslüman azınlık olduklarını dile getirince Bozdağ, Batı Trakya’daki azınlıkların Türk olduğunu belirterek “Asıl önemli olanın bu insanların kendilerini nasıl tanımladıklarına bakmak ve tercihi onlara bırakmak” diyerek sert tepki gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz