Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN-AZERBAYCAN DOSTLUK DERNEĞİ KÜLTÜR ELÇİSİ OLARAK KUZEY YUNANİSTAN’DA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

YUNANİSTAN-AZERBAYCAN DOSTLUK DERNEĞİ KÜLTÜR ELÇİSİ OLARAK KUZEY YUNANİSTAN’DA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

30
0

Yunanistan-Azerbaycan Dostluk Derneği, kültür elçisi olarak Kuzey Yunanistan’da çalışmalarına devam ediyor.

Yunanistan-Azerbaycan Dostluk Derneği, Kuzey Yunanistan’da önemli çalışmalara aralıksız devam ediyor. Yunanistan-Azerbaycan Dostluk Derneği Başkanı Rashid Mammadov ve Genel Sekreter bayan Salatin Mammadlin, iki ülke arasındaki kültür çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu sebepten dolayı da Kuzey Yunanistan’da başlattıkları çalışmalara aralıksız devam ediyorlar.

Son olarak Selanik Belediyesi Turizm İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Spiros Pengas’ı Belediye binasındaki ofisinde ziyaret eden Başkan Rashid Mammadov ve Genel Sekreter bayan Salatin Mammadlin, geleceğe yönelik yapılması planlanan kültürel etkinlikler ve turizm alanında işbirliği konuları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Görüşmede, iki ülkenin turizm ve kültürel alanda var olan zengin potansiyelleri masaya yatırılmış ve bunların yakın gelecekte uygulamaya konulması yönünde fikir birliğine varılmıştır.

BİRLİK Gazetesi’ne bu ziyaret ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Yunanistan-Azerbaycan Dostluk Derneği Başkanı Rashid Mammadov, Azerbaycan ve Yunanistan’ın ticari alanda oluşturdukları işbirliğini, dernekleri aracılığıyla da bu işbirliğini turizm ve kültürel alana genişletmek için çalıştıklarını söyledi.

Bir sivil toplum kuruluşu olarak bu alanda önemli çalışmalar yapmak üzere kolları sıvadıklarını ve bunu başarmanın yollarını aradıklarını bu sebepten dolayı da bu tür ziyaretlere ve karşılıklı görüşmelere büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Son olarak kendilerini kabulünden dolayı Selanik Belediyesi Turizm İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Spiros Pengas ve ekibine teşekkür eden Başkan Rashid Mammadov, bu yönde ziyaretlerinin diğer bölgelere de devam edeceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz