Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANLILAR BEĞENMEDİ TÜRK AKIMI’NIN İSMİ “YUNAN AKIMI” OLABİLİR

YUNANLILAR BEĞENMEDİ TÜRK AKIMI’NIN İSMİ “YUNAN AKIMI” OLABİLİR

11
0

Rusya’nın AB Temsilcisi Vladimir Çijov, Rus doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştıracak Türk Akımı’nın Türkiye-Yunanistan arasında ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını, hattın Yunanistan’dan sonraki isminin de Yunan Akımı olabileceğini söyledi.

BULGARİSTAN YERİNE TÜRKİYE SEÇİLDİ

Türk Akımı ile ilgili basın mensuplarının sorularına cevap veren Çijov, Karadeniz’in altından geçecek hattın üçte ikisinin iptal edilen Güney Akım’la örtüştüğünü ve sonrasında Bulgaristan yerine Türkiye’ye yöneldiğini ifade etti.

YUNANİSTAN’DA İSİM DEĞİŞECEK

Türk Akımı’nın Yunanistan sınırına ulaştıktan sonra isminin değişeceğini kaydeden Çijov, “Türkiye ve Yunanistan arasındaki karmaşık ilişkilere bakılırsa, muhtemelen ismi Yunan Akımı olarak değişir. Boru hattı, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesi için önemli bir teşvik de olabilir…” dedi.

KARADENİZ’İN ALTINDAN GELİYOR

Türk Akım’ı 660 kilometre kadar Karadeniz’in altından eski Güney Akım hattının belirlendiği güzergahta devam edecek. Sonrasında 250 kilometre kadar Türkiye topraklarında ilerleyerek Yunanistan’a ulaşacak.

ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Aralık 2014’de Ankara’ya yaptığı ziyaret sırasında Güney Akım’ın iptal olduğunu, Türkiye üzerinden yeni bir hattın inşa edileceğini açıklamıştı. Ziyaret sırasında Gazprom ile BOTAŞ arasında ön anlaşma da imzalanmıştı.

YUNANLILAR “TÜRK” İSMİNE İTİRAZ ETTİ

Yunanistan’da Aleksis Çipras hükümetinin iş başına gelmesi Rusya ile ilişkilerin gelişmesine neden oldu. Çipras geçen ay Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir araya gelmişti. Yeni doğalgaz boru hattına olumlu baktığını ifade eden Çipras, Türk Akımı isminin kulaklarına hoş gelmediğini ifade etmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz