Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANLI’DAN ERDOĞAN’A TARİHİ ÇAĞRI: OSMANLILAR’I YUNANİSTAN’A TEKRAR GETİRİN!

YUNANLI’DAN ERDOĞAN’A TARİHİ ÇAĞRI: OSMANLILAR’I YUNANİSTAN’A TEKRAR GETİRİN!

19
0

Dünyaca ünlü Yunanistanlı Müslüman davetçi Hamza Tzortzis düzenlediği konferansta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Dünyanın Osmanlı’nın adaletine muhtaç olduğunu söyleyen Tzortzis, Erdoğan’a tarihi bir çağrıda bulundu.

ODTÜ Mescid Topluluğu’nun düzenlediği konferansa katılan dünyaca ünlü Yunan müslüman entelektüel ve hatiplerden birisi olan Hamza Tzortzis Ankara’da kalabalık bir kitlenin karşısına çıktı.

Konuşması boyunca ‘Biz biriz!’ mesajı veren Tzortzis, İslam’ın kapsayıcılığını ve birleştiri gücünü anlattı.  Entelektüel, sözlerinin başında şu ifadeye yer verdi, “Yalnızca İslam bizi bir araya getirebilir. Sevgiyle bir araya getirir. Hakk’ın dini budur. Milliyetçilik beni ve sizi bir araya getiremez. Kapitalizm,sosyalizm, liberalizm de bizi bir araya getiremez. Herhangi bir ideoloji bunu yapamaz, İslam dışında.” Davetin Müslümanlar için bir sorumluluk olduğunu ifade eden Tzortzis, “Davet bizim kim olduğumuzu belirler.”

Dünya üzerinde Müslümanların mevcut durumuna da değinmeyi ihmal etmedi ünlü hatip, “Bugün Müslümanların dünyasına bakalım, İslam dünyası bu gün Kur’an’dan uzaklaşıyor ve ilerleyemiyor. Ancak geçmişe gidip tarihimize bakarsak göreceğiz ki İslam, Kur’an ilerlemeyi kolaylaştırdı.” dedi.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI: BELKİ 1-2 TÜRK ATININ YUNAN NEHİRLERİNDE SULANMA ZAMANI GELMİŞTİR!

Hamza Tzortzis, Osmanlı’nın Avrupa’da adaleti yaydığını ve her dinden insana adaletle hükmettiğini belirtirken Recep Tayyip Erdoğan’a da bir çağrıda bulundu. Bir Yunan olarak Yunanistan’ın tekrar Müslümanların hakimiyetine girmesini istediğini söyleyen hatip, elindeki telefonu kaldırarak imkanı olsa Erdoğan’ı arayacağını ve şunları söyleyeceğini belirtti: “Bence artık belki de 1-2 Türk atının Yunan nehirlerinden sulanma zamanı gelmiştir. Ve belki Yunanistan’a gider ve 200 yıl öncekini kurar ve onlara yiyecek, kalacak yer ve giyecek veririz. Belki de zamanı gelmiştir! Osmanlı gelecek!”

‘İSLAM’DAN BAHSEDERKEN KORKMAYIN’

İnsaları İslam’a davet ederken yaşanan sıkıntılara değinen Tzortzis katılımcılara şu öğüdü verdi: “Dinden ve İslam’dan bahsedersek,  insanlar bize aşırıcı ve gerici derler diye korkuyorsunuz. Aşağılık kompleksini yenin, Allah bize kuvvet verir. İnsanlarla bunları konuşmanız lazım, hayrı ve rahmet dolu konuları anlatmalızsınız. Sakallarınızın, örtülerinizin arkasına,Kur’an’ın arkasına saklanmayın. Konuşmaya başlayın, konuşacaksınız.”

‘İNSANLAR DEĞİŞMEZSE HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEZ’

Ayrıca konuşması boyunca da kullandığı Türkçe ifadelerle konuşmasına renk katan Hamza Tzortzis “İnsanlar değişmezler ise kendi içlerindeki değişimlerini gerçekleştiremezler ise hiçbir şey değişmez. Bu gün değişelim. Muhteşem bir tarihiniz var. Tarihinizi okuyun, davet ile dünyayı değiştirin. Yükselin ve gelecek olun. Başarımız Allah’tandır. Allah sizi korusun.” ifadeleriyle çok güzel bir konferansın noktasını koydu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz