Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’LA KREDİTÖRLERİN ANLAŞMASI BAŞKA BAHARA KALDI

YUNANİSTAN’LA KREDİTÖRLERİN ANLAŞMASI BAŞKA BAHARA KALDI

31
0

Borç krizindeki Yunanistan ve kreditörleri arasında kurtarma paketi üzerine başkent Atina’da gerçekleştirilen görüşmelerden yine sonuç çıkmadı.

YUNANİSTAN’LA KREDİTÖRLER YİNE ANLAŞAMADI

Yunan Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği kurumları ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileriyle 86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi kapsamında mali yardıma ilişkin gerçekleştirilen görüşmelerde sonuç elde edilemedi.

PASKALYA BAYRAMININ ARDINDAN TEKRAR BAŞLAMASI PLANLANIYOR

Görüşmelerin Katolik Paskalya bayramının ardından tekrar başlaması planlanırken, bu süreçte teknik heyetler arasındaki görüşmelerin süreceği açıklandı.

SON TOPLANTIDA UZLAŞMA ÇIKMADI

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada ise gelir vergisi ve emeklilik reformuna ilişkin önemli gelişmelerin gerçekleştiği belirtilirken, yetkililerin “2 Nisan’da görüşmeleri en kısa sürede tamamlamak üzere” Atina’ya döneceği bildirildi.

Yunanistan Maliye Bakanı Evklidis Çakalatos ve Çalışma Bakanı Georgios Katrugalos’un katılımıyla bu sabah gerçekleştirilen son toplantıda uzlaşma çıkmazken, emekli maaşları, vergi reformu, özelleştirmeler ve batık krediler gibi görüşmelerdeki ana konular masada duruyor.

2 HAFTA ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Yunanistan ve Avrupa Komisyonu (EC), Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) ve IMF’den oluşan kreditörleriyle arasındaki görüşmelere uzun süren gecikmenin ardından iki hafta önce başlamıştı.

Yunanistan hükümeti cuma günü yaptığı yazılı açıklamada, IMF’yi görüşmelerde gerekli ciddiyeti göstermemekle suçlamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz