Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Yunanistan’ın Tek Yanlı Talepleri İyi Komşuluk Anlayışıyla Bağdaşmamaktadır”

“Yunanistan’ın Tek Yanlı Talepleri İyi Komşuluk Anlayışıyla Bağdaşmamaktadır”

1
0

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de, sadece kendi çıkarlarını gözeten tek yanlı talepleri iyi komşuluk anlayışına kesinlikle uygun değil ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin ve milletin güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşuma, mavi vatandaki hak, alaka ve menfaatleri gasp etmeye çalışan hiçbir girişime asla müsaade etmeyeceklerinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini belirtirken, “Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de, sadece kendi çıkarlarını gözeten tek yanlı talepleri ve uygulamaları, yani adaların silahlandırılması, 10 millik hava sahası, Meis’e 40 bin kilometrekarelik Deniz Yetki Alanı talebi, akla, uluslararası hukuka ve iyi komşuluk anlayışına kesinlikle uygun değil ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır.” dedi.

Tüm faaliyetlerin akla, mantığa, uluslararası hukuka, iyi komşuluk anlayışına uygun ve hakkaniyetli bir şekilde icra edildiğini aktaran Akar, “Ancak ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşuma, mavi vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi gasbetmeye çalışan hiçbir girişime asla müsaade etmeyeceğimizi de herkes bilmelidir.

Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de, sadece kendi çıkarlarını gözeten tek yanlı talepleri ve uygulamaları, yani adaların silahlandırılması, 10 millik hava sahası, Meis’e 40 bin kilometrekarelik Deniz Yetki Alanı talebi, akla, uluslararası hukuka ve iyi komşuluk anlayışına kesinlikle uygun değil ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır.” İfadesini kullandı.

“Mavi vatanda hak ve menfaatlerimizi bundan sonra da korumakta kararlıyız”

Kimsenin Doğu Akdeniz’in en uzun kıyı şeridine sahip ülkesi Türkiye’yi sahillerine hapsedemeyeceğine vurgu yapan Akar, şöyle konuştu:

“Dost ve müttefiklerimizin bizim görüş ve taleplerimizi de objektif, yansız bir bakışla değerlendirmelerini bekliyoruz. Diğer taraftan, Mısır ile Yunanistan arasında yapılan ve aslında her iki ülke halkının çıkarlarına da aykırı olan sözde deniz yetki anlaşması bizim için yok hükmündedir. Bu anlaşma ile öncelikle iki ülke halkına gerçekten haksızlık yapılmıştır. Ayrıca, bölgeyle hiç alakası olmayan bazı ülkelerin Doğu Akdeniz’deki askeri varlığını güçlendireceğine yönelik açıklama ve eylemleri de ittifak ruhu ve dayanışma ile bağdaşmamaktadır. Söylediklerinin hiçbir hukuki temeli de yoktur. Mavi vatanımızda hem KKTC’nin hem de ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da korumakta kararlıyız, azimliyiz ve buna muktediriz. Hiçbir oldu bittiye de asla müsaade etmeyeceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz