Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’IN EGE’DEKİ TÜRK ADA VE KAYALIKLARINI İŞGALİ PROTESTO EDİLDİ

YUNANİSTAN’IN EGE’DEKİ TÜRK ADA VE KAYALIKLARINI İŞGALİ PROTESTO EDİLDİ

29
0

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (Eksen Eğitim-Sen) üyeleri, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik hakları aleyhine yaptığı faaliyetleri, Ankara’daki Yunan Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Çevik Kuvvet polislerinin önlemi altında büyükelçilik binası önünde ellerinde dövizlerle toplanan sendika üyeleri, ‘Yunanistan şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘Adalar Türk’tür Türk kalacak’, ‘Adalar namustur, namusuna sahip çık’, ‘Türkiye uyuma toprağına sahip çık’ şeklinde sloganlar attı.

Eksen Eğitim-Sen üyeleri okudukları basın açıklamasında şunları dile getirdi:

“Yunanistan 2004 yılından beri Ege Denizi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik sahasına doğru genişlemektedir. İlk Bulamaç, Eşek adaları işgaliyle başlayan bu genişleme 16 ada ve kayalığın işgali ile sürmektedir. Son olarak Yunan hükümetinin Gökçeada ile Enez ilcesi arasında bulunan Zürafa Adası’nı işgal etmek için hazırlık yaptığı bilgisi basında yer almıştır. Devleti yöneten kadrolar bu işgale karşı Yunan hükümetine yönelik herhangi bir tepki ortaya koymamışlardır. Yunanistan’ın işgal ettiği ada ve kayalıklar coğrafi şekillerine ve büyüklüklerine bakılmaksınız vatan toprağıdır. Hukuki statüleriyle ilgili olarak iddia edildiği gibi herhangi bir belirsizlik söz konusu değildir. Bulamaç ve Eşek adaları dahil olmak üzere söz konusu 16 ada ve kayalık, antlaşmalarla Türk toprağı kabul edilmişlerdir. Türkiye’nin büyük devlet olma iddiası ne yazık ki Ege Denizi’nde unutulmuş durumdadır. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın karışık durumu göz önünde bulundurulduğunda adalar hususunda vereceğimiz tavizlerin Türkiye’nin güvenliği noktasında nasıl bir zafiyet yaratacağı bellidir. Misak-ı Milli sınırlarımızı gerçekleştirme ülküsü taşırken elimizdekilerin kaybını izlemeye tahammülümüz yoktur.”

Kalabalık, basın açıklamasının ardından ellerinde dövizlerle yürüyerek, Yunan Büyükelçiliği önünden uzaklaştı.

VİDEO İZLE: https://www.cihan.com.tr/tr/egitimci-kamu-calisanlari-sendikasi-eksen-egitim-sen-uyeleri-yunanistanin-ege-denizinde-turkiye-cumhuriyetinin-egemenlik-vCHMjAwMDg4NA==.htm

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz