Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’IN DURUMUNU GÖRÜŞEN BAKANLAR İYİMSER DEĞİL

YUNANİSTAN’IN DURUMUNU GÖRÜŞEN BAKANLAR İYİMSER DEĞİL

24
0

Lüksemburg’da bir araya gelen Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan’ın iflas etmesini önleyecek anlaşma için iyimser bir tablo çizmedi.

Euro Bölgesi Başkanı Jeroen Dijsselbloem, bugünkü toplantıdan ilerleme sağlanacağından emin olmadığını söyledi. Dijsselbloem, “Muteber bir anlaşma olmazsa bir anlaşma olmayacak.” dedi. Eurozone Başkanı Dijsselbloem, gelecek yıllarda da ayakta kalacak sağlam bir anlaşma için Yunan tarafının daha fazla adım atmasını istedi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise Euro Bölgesi’ndeki 19 ülkenin desteğini kazanmak istediklerini belirterek, “Amacımız, masraf çıkaracak bir kavga yerine etkili bir konsensüse varmak.” ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu’nun ekonomiden sorumlu üyesi Pierre Moscovici de bugünkü görüşmenin çetin geçeceğini belirti ve herkesin sakin kafayla siyasi iradesini ortaya koymasını istedi. Yunanistan’ın Euro’dan çıkmasının konuşulmaya başlandığını ifade eden Moscovici, “Yunan halkı ve tüm Avrupa’nın masaya sürdüğü miktar aşırı derecede büyük.” dedi.

Finlandiya Maliye Bakanı Alexander Stubb son dakikada bir anlaşmanın mümkün olabileceğini belirterek, “Fakat dürüst olmak gerekirse çok fazla iyimser değilim.” diye konuştu.

YUNANİSTAN 30 HAZİRAN’A KADAR ÖDEME YAPMAZSA TEMERRÜDE DÜŞECEK

IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan’ın bu dönemki borç ödemesini ay sonunda kadar ödememesi halinde temerrüde düşeceğini belirterek, “Umarım bu olmaz.” dedi. Christine Lagarde, borç ödemesinin iki ay ertelenmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Yunanistan hükümetinin emekli maaşlarının finansmanı ile ilgili düzenleme yapmasının yeni borç anlaşması için kritik önemi hazi olduğunu vurgulayan IMF Başkanı Lagarde, “Bunu herkes biliyor. Yunan yetkililer de biliyor.” dedi. Lagarde, Yunan hükümetin gelirlerinin yüzde 16’sının emeklilere aktarıldığını ve bu oranın hiçbir ülkede görülmediğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz