Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’ın Beklediği Mektup Geldi

Yunanistan’ın Beklediği Mektup Geldi

2
0

Yunanistan, Türkiye ile anlaşmazlıkta ABD’nin desteğini arıyor.

Türkiye ile Doğu Akdeniz’de gerginlik yaşayan Yunanistan’ın ABD’den beklediği destek geldi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun bölgenin “anahtar müttefiki” olan Yunanistan’a destek mektubu gönderdiği bildirildi.

Mektubun Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis adına yazıldığını bildiren Peças, bugünkü basın toplantısında, “ABD, bu mektupta sadece tüm anlaşmazlıklarını barışçıl yöntemlerle çözümlenmesi ve kışkırtıcı eylem veya açıklamalardan uzak durulması gerektiğini söylemiyor. Onların aynı mektup içinde iki kez altını çizdiği en önemli şey, ABD’nin halen Yunanistan’ın refahını, güvenliğini ve demokrasisini desteklemeye sadık olduğu. Onlar ayrıca Yunanistan’ı, Avrupa’da lider, Doğu Akdeniz ile Balkanlar’da anahtar müttefik ve en önemli aktör olarak desteklemeye devam edeceklerini kaydetti” ifadelerini kullandı.

Pompeo’nun mektubunun, ABD-Yunanistan ilişkilerinin son yıllarda en iyi seviyede olduğunun kanıtı olduğunu söyleyen Peças, “Aynı zamanda bu, Başbakan’ın iki hafta önce Washington’a yaptığı ziyaretini kıymetten düşürmeye çalışanlara da yanıt” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz