Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’dan Rusya’yı Kızdıracak Hamle

Yunanistan’dan Rusya’yı Kızdıracak Hamle

0
0

Yunanistan’da Miçotakis hükümeti Rusya’ya karşı tavırlarına devam ediyor. Bu durum Rusya tarafından tepki ile karşılanıyor.

Yunanistan, Ukrayna’nın işgali nedeniyle bir dizi yaptırım uygulanan Rusya’ya ait petrol tankerine el koydu. Kararın AB yaptırımları kapsamında alındığı belirtildi.

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya ABD ve AB öncülüğünde bir dizi yaptırım uygulanıyor. Yaptırımlarla özellikle Rus ekonomisi hedef alınırken, Rus devletine ve Rus oligarklara ait Avrupa ve ABD’deki mal varlıklarına birer birer el konuyor. Rusya’ya yönelik son yaptırım hamlesi Yunanistan’dan geldi.

Yunanistan, Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle AB ve NATO tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Eğriboz (Evia) Adası açıklarında bir Rus tankerine el koydu.

Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, el konulan “Pegas” adlı ham petrol tankerinin adadaki Karistos sahil kasabası açıklarında durdurulduğu belirtildi. Tankerin 250 metre uzunluğunda ve içinde 19 Rus denizcisinin bulunduğu belirtiliyor.

Avrupa Birliği, 8 Nisan’da Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya’ya karşı beşinci yaptırım paketini onaylamıştı. Yeni yaptırımlar çerçevesinde AB ülkelerinin limanlarının Rus gemilerine kapatılmasına karar verilmişti.

Rusya’nın Yunanistan Büyükelçiliği, Rus bandıralı tankerin Karistos açıklarında durdurulması konusunda Yunan makamlarıyla temas halinde olduğunu belirtiyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz