Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’dan Osman Kavala’ya Destek

Yunanistan’dan Osman Kavala’ya Destek

0
0

Yeni Demokrasi Partisi’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili Manolis Kefalogiannis Avrupa Komisyonu’na konuyla ilgili bir soru yöneltti.

Gezi davasında Osman Kavala’nın müebbet hapis cezasına çaptırılması sonrasında, Yunanistan’da iktidardaki Yeni Demokrasi (Nea Dimokratia) Partisi’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili Manolis Kefalogiannis Avrupa Komisyonu’na konuyla ilgili bir soru yöneltti.

AB Parlamentosu Milletvekili Manolis Kefalogiannis Avrupa Komisyonu’na hitaben verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullanıyor:

“Türk yargısının Osman Kavala’yı mahkum etme kararı, hukuk devleti kuralları, Türkiye’nin Avrupa Konseyi’ne karşı uluslararası yükümlülükleri ve Avrupa Birliği’ne üyelik adaylığı ile açık bir çelişki içindedir. Bu üzücü karar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını açıkça göz ardı ediyor ve Avrupa Konseyi’nde devam eden ihlal sürecine kesinlikle yansımaları bekleniyor.

Türk sisteminin otoriter doğasını teyit eden ve temel haklar ve hukukun üstünlüğü alanında gerçek bir reform için istek eksikliğini açıkça gösteren bir karardır. Mahkeme üyelerinden birinin iktidar partisi ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne aday olması da bu davanın son 4,5 yılda siyasi müdahaleler ve ardı ardına yapılan yargısal manevralarla adil bir yargılamanın kuralları damgalandığının bir başka şok edici örneğidir.

Avrupa Komisyonu şunları söyleyebilir mi:

Hukuk devleti kurallarına tamamen aykırı olan bu karara bir sonraki Türkiye raporunda yer verecek mi?

Temel haklar alanında herhangi bir gerçek reformu açıkça ve sistematik olarak reddeden, katılımcı bir devlete karşı nasıl bir adım atmayı amaçlıyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz