Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Vatandaşlar Sandık Başında

Yunanistan’da Vatandaşlar Sandık Başında

7
0

Yunanistan’da bugün Avrupa Parlamentosu seçimleri yanı sıra Belediye ve Eyalet seçimleri de yapılıyor.
Yunanistan’da bugün Avrupa Parlamentosu seçimleri yanı sıra belediye ve eyalet seçimleri de yapılıyor. Seçim merkezlerinde, biri Avrupa Parlamentosu ve Eyalet seçimleri için, diğeri Belediye seçimleri için olmak üzere iki değişik bölüm yer alıyor.
Batı Trakya’da Azınlığın tek siyasi partisi olan Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) partisi de Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor.
Yerel saat ile sabah saat 7.00’de açılan sandıklar akşam saat 19.00’da kapanacak ve seçmenler dört değişik sandıkta oy kullanacak. 40 partinin yer alacağı Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Yunanistan’ı temsil edecek 21 Avrupa milletvekili seçilecek.
Bu yıl ilk kez Belediye ve Eyalet seçimlerinde de oransal temsil sistemi uygulanacak. Yunanistan’da ‘mecburi oy’ ilkesine göre 17 ile 70 yaş arasında olan Yunan vatandaşlarının seçimlerde oy kullanmaları zorunlu.
Sandıklar kapandıktan hemen sonra, saat 19.00’da ‘exit poll’ sonuçları belli olacak. Ancak, İçişleri Bakanı Aleksis Haritsis’in yaptığı açıklamaya göre, ilk resmi sonuçlar akşam saat 22.00’de açıklanacak. Son günlerde yapılan seçim anketlerinde hükumet partisi SYRİZA ile ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi arasında, YD partisi lehine 7 puan fark kaydedilmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz