Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Ulusal Muhafızlara Yeni Görevler

Yunanistan’da Ulusal Muhafızlara Yeni Görevler

3
0

Yeniden planlı bir şekilde oluşturulan Ulusal Muhafızlara yeni görevler verilmesi bekleniyor.

Yunanistan’da yeniden planlı bir şekilde oluşturulan Ulusal Muhafızlara yeni görevler verilmesi bekleniyor. Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis’in, Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından düzensiz göçmenler konusunda bizzat sorumlu koordinatör olarak görevlendirilmesinden sonra, Ulusal Muhafızlara yeni görevler verilmesi gündeme geldi. Böylece, Ege adaları ve Meriç (Evros) bölgesi başta olmak üzere, buralarda bulunan düzensiz göçmen kamplarının Ulusal Muhafızlar tarafından korunması planlanıyor. Bu uygulama üzerinde yasal düzenleme başlatıldı ve devam ediyor.

Ulusal Muhafızların ülke genelinde geliştirilmesi planı bizzat Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis tarafından ele alındı. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Eylül ayında, Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un Ulusal Muhafızlar ile ilgili açıklanmasından birkaç gün önce Stefanis, Ulusal Muhafızların katılımıyla Rodos’ta Taktik Uygulama (TAMS) askeri tatbikatına katılmıştı. Stefanis, Kara Kuvvetleri komutanı olarak da daha önce Ulusal Muhafız birimlerinin gerçekleştirdiği tatbikatları izlemişti.

Geçtiğimiz günlerde Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Ulusal Muhafızlar ve yedeklerle ilgili bir yasa tasarısının hazırlandığını Meclise yaptığı konuşma sırasında duyurdu. Panagiotopulos, burada yaptığı konuşmasında Atina ve Selanik’te Ulusal Muhafız birimlerinin kurulması hakkında dile getirdiklerini yalanlamamıştı. Aksine oluşturulacak olan Ulusal Muhafızların gerekli askeri eğitimleri alacağını da dile getirmişti.

Parlamento’da Savunma ve Dış İlişkiler Komisyonu oturumunda, Yunanistan Emniyet teşkilatı eski Başkanı Yeni Demokrasi Partisi Meriç (Evros) bölgesi milletvekili Anastasios Dimoshakis, Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’tan Ulusal Muhafızlar projesinin maaşlı olarak özellikle Batı Trakya bölgesi ve Kuzey Ege adalarında uygulamaya dahil edilmesini bizzat talep etti.

Dimoshakis tabii ki bunu tesadüfen talep etmedi. Yunan basınında sıklıkla yer alan haberlerde, Ulusal Muhafızlar özellikle Batı Trakya bölgesinde öteden beri faal olarak bulunuyor. Belirli aralıklarla Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolünde eğitim ve tatbikatlar gerçekleştiriyor. Ulusal Muhafızlar normal günlük yaşamlarında iş güç sahibi vatandaşlardan oluşuyor. Yunan Ordusu tarafından kendilerine zimmettli olarak verilen silah ve mühimmatları evlerinde bulunduruyorlar. Yine Yunan basınına göre, bu Ulusal Muhafızların görevi özellikle sınır bölgelerinde Türkiye’nin olası bir saldırısına karşı koymak için eğitildikleri ve hazır bekletildikleri ifade ediliyor.

Son olarak, Ulusal Muhafızlarla ilgili gelen haberler arasında, Alkiviadis Stefanis’in başlatmış olduğu Ulusal Muhafılzlarla ilgili yeni oluşumun bir kanadında da, düzensiz göçmenlerin sınırlardan yasadışı yollarla Yunanistan’a girmelerini önlemek üzere, sınır bölgelerinde ikamet eden Ulusal Muhafızların geçiş noktalarını ve bölgeyi karış karış çok iyi tanıdıklarıklarından dolayı böyle bir göreve getirilmelerinin hedeflendiği, olası ödeneklerinin de Avrupa Birliği kapsamında bir yasal zemine oturtulması çalışmalarının aralıksız devam ettiği de iddia ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz