Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Türkiye Karşıtı “Kompulsif Bozukluk” Hastalığı Devam Ediyor

Yunanistan’da Türkiye Karşıtı “Kompulsif Bozukluk” Hastalığı Devam Ediyor

2
0

Yunanistan’da siyasilerin Türkiye ile ilgili kompulsif bozukluk (takıntı hastalığı) takıntıları devam ediyor.

Yunanistan Parlamentosu Milletvekillerine Türkiye yapımı maske dağıttı, bu konu Parlamentoda konu oldu ve bazı Milletvekilleri bu konuyu kürsüden gündeme getirdi.

Yunanistan Komunist Partisi (KKE) Milletvekili Liana Kanelli, Meclis’in milletvekillerine dağıttığı maskelerin Türkiye’den olduğundan şikayet etti. KKE Milletvekili gensoru önergesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmanın başında, “Türkiye’den bahsettiğinizi duydum. Parlamentonun bize dağıttığı maskelerin Türk malı olduğunu biliyor musunuz? Göçmenler geçmez ama maskeler geçer.” Diyerek tartışmanın fitilini yaktı. Konu döndü dolaştı yine Türkiye’ye geldi.

Parlamento başkanlığı tarafından Milletvekillerine arttırılmış özelliğe sahip koruma maskeleri verildiğine dair duyuru daha önce yapılmıştı. Partilere gönderildiler ve her Milletvekilinin 10’ar maskesi var.

Liana Kanelli, “Parlamento’da bize dağıttığınız maskeler Türkiye’den! Üzerlerinde “Türkiye Yapımı” yazıyor. Fena değil, ama Türkiye’den gelen göçmenler geçmez, tabii ki çıkarlar geçer! Tüm bunlar bahane” dedi.

Parlamento muhabirlerine konuşan Parlamento başkanı Konstantinos Tasulas, ulusal heyetin ihtiyaçları için yüksek koruma maskelerinin temini için sağlık hizmeti tarafından gerçekten bir ihale yapıldığını ve bunların bir kısmının milletvekillerine de verildiğini söyledi.

Tasulas, “Arzın değeri toplamda 1.000 Euro idi ve yaklaşık 5.000 adet maske ile ilgiliydi. İhalede en düşük fiyatı yaklaşık 0,28 euro ile maske başına bir Alman firması verdi.

Kutunun üzerinde Alman bayrağının logosunun yanı sıra AB CE sertifikası vardı. Ancak daha sonra bu Alman şirketinin fabrikasının İstanbul’da olduğunu yazdığı fark edildi.

Bu daha önce tespit edilmiş olsaydı, açıkçası Yunan Parlamentosu bu maskeleri en ucuzları olmasına rağmen satın almazdı.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz