Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Yunanistan’da Okullar Ne Zaman Açılıyor?

1
0

Yunanistan’da okulların 11 veya 18 Mayıs tarihinde açılması planlanıyor.

“TA NEA” gazetesinde çıkan habere göre, yetkili Bakanlıklar 11 Mayıs’ta ülke genelinde okullarının açılmasına yönelik bir değerlendirme üzerinde çalışma yaptığı belirtiliyor.

Ancak ilgili kararların alınmasının önümüzdeki hafta sonuna kadar, ülkedeki Koronavirüs vakalarının seyrine bağlı olduğu ifade ediliyor.

Konu, eğitim topluluğunu ve Eğitim Federasyonlarını endişelendiriyor. TA NEA’ya göre, şu anda yetkili Bakanlıklar tarafından değerlendirilen senaryolar, ilk aşamada, sadece Lise 3’lerin sınıfın yarısı sabah ders yapacak, diğer yarısı da öğleden sonra şeklinde düşünülüyor. Bu uygulamayla sınıflardaki doluluğun azaltılması ve öğrencilerin Koronavirüs’ten korunması hedefleniyor.

Aynı zamanda, ülkenin her bölge için okulların kademeli olarak açılması tartışılıyor. Öte yandan Üniversiteye girme sınavlarının (Panelinies) sonbaharda değil, yaz aylarında muhakkak yapılması planlanıyor.

Ortaokullar için de bazı senaryolar üzerinde çalışmaların devam ettiği ve önümüzdeki zaman diliminde netleşmesi bekleniyor. Hatta Ortaokulların bu yıl bundan sonra hiç okula gitmemeleri üzerinde de görüşlerin var olduğu belirtiliyor. Ancak konu henüz netleşmiş değil. Önümüzdeki günler veya birkaç hafta belirleyici olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz