Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Herkes Türkiye İle Savaşa Meraklı!

Yunanistan’da Herkes Türkiye İle Savaşa Meraklı!

0
0

“Yunan-Türk ilişkileri son derece gergin bir döneme girdi. Diplomatik ve Askeri analistler, Atina ve Ankara arasındaki kaçınılmaz “sıcak dönem” hakkında konuşuyor.

Türkiye kararlılıkla açıkladı, Girit’in ve Rodos’un güneyinde sismik araştırmalar yapacak. Yunan Donanması, Türk araştırma gemilerini izlerken, bölgede halihazırda seyreden Yunan denizaltıları da Türk savaş gemilerini takip edecek.

Ancak ne hikmetse son döneme Yunan siyasiler başta olmak üzere, Yunanlı vatandaşları da savaş merakı sarmış durumda. Sosyal medyaya bakıldığında, Yunanlıların bu merakı açıköa ortaya çıkıyor.

Yunanistan’da sosyal paylaşım ağında yapılan bir araştırmanın sonuçlarına şimdi bir göz atalım.

Soru şu: “Eğer Türkler Yunan karasularında sondaj yapmaya kalkarsa Yunanistan ne yapmalıdır?”

Ortaya çıkan cevaplar aynen aşağıdaki gibidir.

Nota verelim 2%

Sert Nota verelim 3.1%

Katı uyarı yapalım 8.5%

Batıralım 86.3%

 

Siyasilerin açıklamalarına bakılırsa durum burada da farklı değil. Muhalefette olanlardan turun da ilkenin Başbakanına kadar herkesi bir savaş merakı sarmış. Varsa yoksa savaş ve savaş, başka bir çözüm yolu ne benimseniyor, ne de düşünülüyor.

Tabii ki savaş denince akla Silahlı Kuvvetler geliyor. Silahlı Kuvvetlerin de başında şu an Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros görev yapıyor. Floros Atina’daki komandoların eğitim aldığı bir askeri kışlada katıldığı bir törende, “Cesur ve büyük savaşçıların torunlarıyız. Bizi küçümseyenler büyük bir hata yapıyor bizi hafife alan herkesi ezmeye hazırız.” Açıklamasında bulundu.

Kavalalı olan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’a gelelim. O da bulnduğu konumu itibariyle aynı telden çalmaya devam ediyor. Son olarak yaptığı açıklamasında şu sözleri sarf etti: “Türkiye son zamanlarda oldukça agresif davranıyor. Yunanistan’ın genel anlamda saldırganlık eğilimi gösteren bu tür bir davranışla tek başaçıkma yönteminin, bir yandan kendi diplomatik silahını kullanmak, diğer yandan Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcı gücünü arttırmak olduğuna inanıyorum. Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Elbette bu olasılıklar arasında askeri müdahale de var. Bunu yapmak istemiyoruz, ancak egemenlik haklarımızı azami derecede korumak için mümkün olan her şeyi yapacağımızın anlaşılmasını sağlamak istiyoruz.”

Gelelim Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Ulusal Güvenlik Danışmanı Amiral Aleksandros Diakopulos’a, onun da aklında savaş senaryosu var. Geçtiğimiz günlerde bir gazetecinin sorusunu şu sözlerle yanıtlamıştı: “Karasularımız ihlal edilirse tüm tonlarda söylediğimiz gibi askeri olarak ta karşı koyacağız.”

Gelelim Yunan halkını bu duruma getiren (savaş isteyen) Yunan basınına. “Savaşalım, girelim, düşürelim, batıralım, saldıralım” gibi haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Hatta bu güne kadar neden bir Türk savaş uçağı düşürülmedi, neden bir Türk savaş gemisi batırılmadı diye hükümeti eleştiri yağmuruna tutmaktan geri kalmıyor.

Son olarak gelelim iki ülke arasında iyi komşuluk, barış ve huzuru isteyen ve yıllardan beri bu yönde yazılar yazan ve haberler yapan, savaşta karlı çıkan tarafın olmayacağı uyarıları yapan BİRLİK Gazetesine.

Gelelim Yunan basınına ve Yunanistan’da savaş naraları atan “PALİKARYALARA”.

Onlara bol fotoğraflı iki ama sadece iki sorum olacak, yürekli olan cevaplasın…..

SİZ SAVAŞ NEDİR BİLİR MİSİNİZ?

BU GÜZEL ÜLKE YUNANİSTAN’I BÖYLE Mİ YAŞAMAK İSTERSİNİZ?

 

VEYA BU ŞEKİLDE GÖRMEK VE YAŞAMAK MI İSTERSİNİZ?

UNUTMAYIN! SAVAŞIN ASLA KAZANANI OLMAZ!

BARIŞ NE GÜNE DURUYOR?

BİR GÖZ DE YAZILIP ÇİZİLENLERE ATALIM

YUNAN HALKINI TÜRKİYE’YE KARŞI FANATİK DURUMA GETİREN BİNLERCE YAZI VE HABERDEN BAZI ÖRNEKLER.

“TÜRKİYE’YE GİRİLMESİNİ ÖNEREN TEK KOMUTAN” (Şimdilerde Savunma Bakanı Yardımcısı)

“TÜRKLER KAYALIK ADAYA ÇIKARSA DÜMDÜZ EDELİM” (Eski Savunma Bakanı Komutan)

“MADEM Kİ HEDEFİMİZDELER NEDEN İNDİRMİYORUZ?”

“ÖNCE AMERİKA DİZ ÇÖKECEK, SONRA DA İSTANBUL’U ALACAĞIZ” (Kilise destekli basın)

 

“EGER TÜRK’LER 6 MİLE DAYANIRSA GEMİ BATIRILMASI LAZIM”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz