Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Aşı Olmayanlar İç Mekanlara Alınmayacak

Yunanistan’da Aşı Olmayanlar İç Mekanlara Alınmayacak

1
0

Başbakan Miçotakis, aşı olmayanların bundan sonra gastronomi hizmeti veren veya kültürel etkinlik yapılan eğlence yerlerinin iç mekanlarına alınmayacağını açıkladı.

Yeni korona önlemlerini dün açıklayan Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’da aşı olmayan kişilerin artık gastronomi hizmeti veren işletmelerin ya da kültürel etkinlik yapılan eğlence yerlerinin iç mekanlarına alınmayacağını açıkladı. Ayrıca sağlık ve yaşlı bakımı alanlarında çalışanlara da aşı zorunluluğu getireceklerini söyleyen Miçotakis, bu kişilerin aşı olmamaları halinde ise açığa alınacaklarını söyledi.

“Bazılarının davranışları yüzünden bu ülkeyi tekrar kapatmayacağız”

Miçotakis, bu önlemlerin sebebini “Şu anda yoğun bakımdaki hastaların yüzde 99’u aşı olmayan kişiler” diyerek gerekçelendirdi. Yunanistan’ın diğer ülkeler gibi çifte tehdit altında olduğunu ifade eden Başbakan, bu iki tehdidi “agresif Delta varyantı ve aşısızlar” olarak sıraladı. Miçotakis, “Tehlikede olan Yunanistan değil, aşı olmayanlar. Bazılarının davranışları yüzünden bu ülkeyi tekrar kapatmayacağız” diye konuştu. Hükümet, ordu mensuplarına da aşı zorunluluğu getirmeyi ve aşılamanın da kışlalarda yapılmasını planlıyor.

Yunanistan’da gevşeme kararlarının hayata geçirilmesinin ardından son 10 gündür vakalar yine tırmanışa geçmiş durumda. Uzmanlar, vaka artışını gece eğlence mekanlarınınaçılmasına bağlıyor. Yunanistan’da son 14 günlük insidans oranı 100 bin kişide 70 olarak açıklandı.

Yunanistan, 26 yaşın altındaki grupta aşılanmayı teşvik için hediye çeki vereceğini açıklamıştı. İlk doz aşısını olanlar, 150 euro değerinde dijital çeki turizm ve eğlence sektörlerindeki faaliyetlerde kullanabiliyor.

Başbakan aşağıdaki önlemleri açıkladı:

  1. Huzurevlerinde aşılama zorunlu. Bunu yapmayanlar 16 Ağustos’tan itibaren işten uzaklaştırılacak.
  2. 1 Eylül’den itibaren kamu ve özel sağlık çalışanları için de zorunlu aşılama uygulanacaktır.
  3. Kışlalardaki daimi personel ve askere alınanlar kışlalarda aşılanacak
  4. 16 Temmuz Cuma gününden Ağustos ayının sonuna kadar tüm kapalı alanlar, eğlence merkezleri ve barlar, sinemalar ve tiyatrolar sadece aşılı ve önceden belirlenmiş sayıda ziyaretçi ile faaliyet gösterecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz