Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA 20 BİN EURO’YA KADAR OLAN BORÇLAR SİLİNİYOR!

YUNANİSTAN’DA 20 BİN EURO’YA KADAR OLAN BORÇLAR SİLİNİYOR!

21
0

Yunanistan’da erken seçim işaretleri gelirken, SYRİZA hükümetinin vatandaşın 20 bin Euro’ya kadar olan borçlarını silmeye hazırlandığı öğrenildi.

Yunanistan’da Çipras hükümeti kamu bankalarına ve devlete 20 bin euro’ya kadar borcu olanların, “çok fakir olmaları şartıyla” tüm borçlarını silecek! Ülkenin önde gelen gazetelerinden “Ethnos” gazetesinin haberine göre “özel şartları yerine getirmeleri halinde” ülkede kamu bankalarına, Maliye Bakanlığı’na ve sigorta fonlarına 20 bin euro’ya kadar borcu olanların, tüm borçları silinecek. Bu uygulamadan yararlanacak olan kişi sayısının yaklaşık 35 bin olduğuna dikkat çekilirken, getirilen “şartlar” da hayli ilginç bulundu.

MAHKEME KARARIYLA

Buna göre borcunun silinmesini isteyecek kişinin çok fakir olması, 1000 Euro’nun üzerinde birikmiş parası veya herhangi bir malvarlığının bulunmaması, hiçbir gelirinin olmaması, 18 ay boyunca borçlunun ekonomik durumunda herhangi bir değişime rastlanmaması gerekiyor.

ÖNCE MAHKEMEYE GİDECEKLER

Ethnos gazetesine göre Yunanistan Maliye Bakanlığı, söz konusu borçluların öncelikle bölge mahkemelerine başvurarak borcunun silinmesine gerek olup olmadığına ilişkin bir tespit yaptırmak zorunda. Şayet şartlara uygunluğu saptanır ve bu durumunu 2.5 yıl koruyabilirse, bu kişinin borçları silinebilecek.

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK

Uygulamanın, devlete olan vergi borçları, sigorta prim borçları, belediyeye yatırılmayan harçlar, bankalara olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını kapsadığı belirtiliyor. Bununla birlikte mahkemeye başvuran kişinin borçları, hemen silinmeyecek. Mahkemenin, bu kişinin uygunluğunu denetlemesi ve onay vermesi sürecinin yaklaşık 1.5 yıl sürebileceğine dikkat çekiliyor. Gazete, Yunan adalet sisteminin ağır işlediğini hatırlatarak, bunun daha uzun sürebileceğini de belirtiyor.

ERKEN SEÇİM YATIRIMI MI?

Yunanistan’da bu kararın, erken seçim ihtimalleriyle ilinti olduğu yorumları yapılıyor.

Şartlar oldukça ağır başvuru sahibinin gayrimenkul sahibi olmaması ve son üç yıl içinde de herhangi bir emlak satışı yapmamış olması, borçlu kişinin ya da ailesindeki kişilerin bankada 1.000 euro’dan fazla birikimi olmaması, toplam borç miktarının, faizi ve masraflarıyla birlikte 20 bin euro’yu geçmemesi, başvuru yaptığı tarihe kadar geçen bir yılda borçlunun hiçbir gelirinin olmaması, başka alacaklılarının olmaması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz