Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Uçuş İptallerini Uzattı

Yunanistan Uçuş İptallerini Uzattı

1
0

Yunanistan İtalya’dan, İspanya’dan, Türkiye’den, Birleşik Krallık’tan, Hollanda ve Almanya’dan, Yunanistan’a yönelik karşılıklı uçuşların askıya alınmasını uzattığını açıkladı.

Yunanistan Sivil Havacılık Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre koronavirüsün yayılmasını önlemek için bir NOTAMS yayınladı.

Özellikle, 15 Nisan 2020 Çarşamba gününden itibaren 15 Mayıs 2020 tarihine ve yerel saat ile 23:59’a kadar, Yunanistan’ın tüm havaalanlarına karşılıklı olarak yukarıdaki ülkelerden tüm uçuşların askıya alınması süresinin uzatıldığı belirtiliyor.

Sadece Almanya ile ilgili olarak, “Eleftherios Venizelos” Atina Havaalanı’na gidiş-dönüş uçuşlara izin verilmektedir.

Yunanistan Sivil Havacılık Kurumu tarafından yayınlanan önceki NOTAM’larda olduğu gibi, uçuşların geçici olarak askıya alınması kargo uçuşlarını, sıhhi ve insani yardım, uçak geri dönüş uçuşların yolcusuz sadece mürettebatı ile uçuşu, devlete ait uçuşlar, acil durum uçuşları, askeri uçuşlar, (burada askeri uçuşlar Türkiye için geçerli değildir), Frontex uçuşları, yakıt ikmali, destek uçuşları Ulusal Sağlık Sistemi uçuşları, Yunanistan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmesi gibi uçuşlar uygulama dışında tutulmaktadır.

Ayrıca, Avrupa Birliği dışından vatandaşların Yunanistan’a girişin geçici olarak yasaklanması aşağıdaki istisnalar haricinde genişletilmiştir.

İstisnalar şunlar:

Avrupa vatandaşlarının aile üyeleri, Schengen ülkelerinin vatandaşları, sağlık personeli, bir Avrupa ülkesinde uzun süreli vizeleri olan üçüncü ülke vatandaşları ve Schengen ülkesi vatandaşları, hükümet yetkilileri, askeri, diplomatik personel, uçak mürettebatı, Yunanistan Konsoloslukları’ndan seyahat izni alan Avrupalı olmayan vatandaşlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz