Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan, Türkiye’yi İnsan Kaçakçılığı İle Suçluyor

Yunanistan, Türkiye’yi İnsan Kaçakçılığı İle Suçluyor

5
0

Yunanistan, 193 yasadışı göçmenin gemiyle Yunanistan’a gelmesinin arkasında MİT’in olduğunu ileri sürüyor.

Atina’nın güney doğusunda kısa mesafede bulunan Kea adasındaki Tzia limanı yanında kayalıklara çarpan ve yan yatan kuru yük gemisinden çıkan 193 yasadışı göçmenin bu şekilde Yunanistan’a gelmesinin arkasında, Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) olduğu ileri sürülerek Türkiye’ye yönelik bir suçlamada bulunuluyor.

Yunan basının neredeyse tamamında çıkan haberlerde, yasadışı göçmenlerin Meriç Sınırı üzerinden geçmelerinin önünün kesilmesinden sonra, Türkiye’nin organize bir şekilde bu yola başvurduğu ileri sürülüyor. Vede bu planın arkasında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın olduğuna vurgu yapılıyor.

Gazetelerin haberlerinde, gizli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre yaklaşık 10 gün öncden Yunan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) elinde bu yönde bilgilerin var olduğunu ancak hangi gemi olduğu konusunda bir bilgi bulunmadığı belirtilyor.

Tzia limanı yanında kayalıklara çarpan ve yan yatan kuru yük gemisinin 193 yasadışı göçmen ile birlikte Çanakkale limanından denize açıldığı da ileri sürülüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz