Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN TÜRKİYE’YE KATILSIN!”

“YUNANİSTAN TÜRKİYE’YE KATILSIN!”

21
0

Yunanistan’ın durumuyla ilgili yeni bir çözüm yöntemi Şikago Üniversitesi Hukuk Profesörü Tomas Ginsburg’dan geldi; Yunanistan ve Türkiye birleşsin.

İşte Ginsburg’un o ilginç yazısı;

“ÇİRKİN İŞLER”

Yunanistan kalmalı mı yoksa gitmeli mi? Ülke, geçen hafta yapılan referandumla kreditörleri elinin tersiyle itmiş oldu. Peki şimdi ne olacak?

Yunan hükümeti kreditörleri AB’den ayrılmakla tehdit ederken, Euro Bölgesi sert ekonomik yaptırımlarında ısrarcı. İlerisi için ne olacağını kimse kestiremezken, herkesin ortak olduğu tek bir fikir var; o da Grexit’in çok zor ve çirkin bir süreç olacağı.

Peki Yunanistan’ın opsiyonları neler? Pek bir opsiyon olduğunu düşünmüyorum o yüzden buyurun size radikal bir teklif; Yunanistan Türkiye’ye katılsın.

Türkiye’nin ekonomisi de son yıllarda dünyanın sayılı olumlu sinyal verenlerinden. Ülkenin borcu da kontrol edilebilir durumda.

BÜYÜK SORUNLAR BİTER

Hatta Türkiye Yunanistan’ın borcunu tek seferde kapatsa bile İngiltere ve Fransa’dan aşağıda bir borç oranı olur. Bu birliktelik Kıbrıs sorununu ortadan kaldıracağı gibi baklava ve dolmanın kime ait olduğuyla ilgili kavgalar da sona erer.

 

(Kaynak:Fortune)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz