Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yunanistan, Türkiye Tarafından Asimetrik Saldırıya Uğruyor”

“Yunanistan, Türkiye Tarafından Asimetrik Saldırıya Uğruyor”

4
0

Yunanistan eski Kara Kuvvetleri komutanı Konstantinos Ginis, Yunanistan’ın, Türkiye tarafından asimetrik saldırıya uğradığını ileri sürdü. Ginis, Suriye vesilesiyle Türkiye – ABD ile Türkiye – Rusya arasındaki anlaşmalar konusundaki şüphelerini gizlemeden dile getirdi.

SKAİ televizyonunda ana haber bültenine katılan Ginis şunları dile getirdi.

“Yunanistan şu anda, Türkiye’den gelen yasadışı göç akımları nedeniyle asimetrik bir saldırı geçiriyor. Bu, aynı zamanda Kıbrıs’ı çevreleyen sondaj gemilerinin taktikleri ile de Yunanistan’a karşı kapsamlı bir saldırı operasyon planı oluşturuyor.

Bu, Türkiye’nin Suriye’ye saldırısında uluslararası hukukun acımasızca ihlaliyle birleştiğinde, Türkiye’ye karşı politikamızı ve stratejimizi dikkate alarak yeniden gözden geçirmemizi gerektiriyor.

Yunanistan, on yıldan beri var olan ekonomik verilere dayanarak askeri gücünü yeniden oluşturmalıydı. Daha önce de söyledim, Yunanistan 2005’ten bu yana Türkiye’yle tek taraflı silahsızlanma içinde olduğunu tekrar ediyorum.

Türkiye – Rusya – Amerika arasındaki anlaşmalar uluslararası ilişkilerde yeni bir ağ oluştururken, hükümet, partiler, askeri komuta ve akademik çevreler tarafından yeniden ele alınmalıdır. Çünkü Erdoğan’ın anlaşmalar yüzünden Yunanistan’a karşı cüret edeceği kesin.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz