Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN TAKIMI ANKARA’DA BÜYÜK FİNALDE

YUNANİSTAN TAKIMI ANKARA’DA BÜYÜK FİNALDE

16
0

Edirne Trakya Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdüren Batı Trakyalı öğrenciler tarafından kurulan ve ülkemiz Yunanistan’ı temsil eden Yunanistan Futbol takımı, Kosova’yı 7-1 mağlup ederek Ankara’da oynanacak olan büyük finale gitmeya hak kazandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası kapsamında 8 farklı ülkeden Edirne’de Trakya Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden 16 takımın katıldığı turnuvanın son maçı yapıldı.

Spor Toto Süper Lig hakemlerinden Özgür Yankaya’nın kentteki bir spor tesisinde düzenlenen maçta Yunanistan, Kosova’yı 7 -1 yenerek Ankara’da düzenlenecek büyük finale gitmeye hak kazandı.Maçın ardından düzenlenen törende büyük finale gitmeye hak kazanan Yunanistan’a kupa ve turnuvaya katılan sporculara madalya verildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlığın uluslararası sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlediğini söyledi. Edirne, İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Konya, Bursa, Eskişehir ve Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 9 şehri kapsayan bir turnuva düzenlediklerini belirten Ot, “İlimizde eğitim gören 8 ülkeden öğrenciler bu turnuvaya katıldı. Bulgaristan’dan Yunanistan’a, Kosova’dan Makedonya’ya kadar faklı ülkelerden öğrenciler dostluk ve kardeşlik çerçevesinde bir araya geldiler ve sporun birleştirici gücüyle etkinliklerde, spor müsabakalarında izleyicilerin karşısına çıktılar” dedi.

Turnuvada farklı ülkelerden gelen öğrencileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını anlatan Ot, şöyle devam etti: “Turnuvanın buradaki ayağındaki öğrencilerin tamamı Trakya Üniversitesi’nde öğrenim görüyor. Üniversitemizde bin 800 uluslararası öğrenci var. Bu öğrencilerin büyük bir çoğunluğu Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından fonlanan öğrenciler. Başkanlığımız öğrencilere barınma desteği vermesinin yanında, sosyal ve sportif etkinliklerde de bir araya getiriyor, birleştiriyor.

Farklı ülkelerden insanların birbirleriyle tanışmalarını sağlıyor. 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası kapsamında tüm Türkiye’de 59 farklı ülkeden 253 takım oluşturuldu. Diğer illerin birincileri de çıkacak ve Ankara’da düzenlenecek büyük finale katılacaklar. Büyük bir heyecan bizi bekliyor. 15 – 16 Mayıs itibariyle Ankara’daki müsabakalar başlayacak.”

BİRLİK GAZETESİ OLARAK GENÇ KARDEŞLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.

 

KOSOVALI KARDEŞLERİMİZİ DE TEBRİK EDER, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz