Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yunanistan Sınırlarını Koruma Hakkına Sahiptir”

“Yunanistan Sınırlarını Koruma Hakkına Sahiptir”

2
0

ABD’nin özel görevlisi Matthew Palmer geldiği Dedeağaç’ta yaptığı açıklamada “sınırdaki durum kabul edilemez. Yunanistan sınırlarını koruma hakkına sahiptir.” Açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Batı Balkanlar için ABD’nin özel görevlisi Matthew Palmer, ABD’nin Yunanistan ve Evros’a verdiği desteğin yanı sıra liman ve bölgede gelecekteki potansiyel ABD yatırımlarından bahsetti. Bölgenin kalkınmasında bölgeye yapılacak olan yatırımların önemine değindi.

Matthew Palmer şu ifadeleri kullandı:

“Sınırdaki durum kabul edilemez. Yunanistan sınırlarını koruma hakkına sahiptir. Birkaç gün önce Avrupalı Ortaklar gibi, ABD de durumu sürdürülemez olarak görüyor. Şahsen, Yunan sınırında emniyet güçlerinin profesyonelliğine ve bu çok zorlu koşulları ele alma biçimlerine hayran kaldım. Yunanistan’ın burada Evros’ta ve Ege’de sınırları korumak üzere yaptığı işlerde bizim desteğimiz var. Hem tüketici hem de stratejik düzeyde Yunanistan ve ABD arasındaki ittifakı kurmak ve mühürlemek istiyoruz. Bu aynı zamanda Yunanistan ile zor bir bölgede bu şehirde dayanışmamızı göstermek için bir fırsattır.”

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ise yaptığı değerlendirmede, “Dedeağaç’ın daha geniş bölge için bir geçiş merkezi haline gelme olasılığı çok yüksektir” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Taşımacılık ve Altyapı Bakanı Kostas Karamanlis “Egnatia otoyolu-Liman bağlantısı 2020’nin ilk yarısında teklif ihaleye hazır olacak. Tüm bu altyapı projelerinde sahip olduğumuz en büyük sorun kamulaştırma konusudur. Hükümet, bu yatırıma gerçekte ne kadar inandığını Yunanistan’da kıt olanı yapacağını gösterecek. 7A sayılı Kanun uyarınca, ulusal öneme sahip projeler için Bakanlar Kurulu tarafından kamulaştırma yapılacaktır. Bu, hükümetin uzun yıllardır büyük projelerin engelini kaldırma konusundaki istekliliğini açıkça göstermektedir. Ayrıca yapılmasını tartıştığımız bir diğer konu ise, Dedeağaç’tan Ormenio’ya kadar elektrikli demiryolunun projesinin en erken zamanda başlatılması. Bu, önümüzdeki 18 ay içinde devam edecek bir proje. Hükümet zaten Connecting Europe Facility (CEF) kuruluşundan bunun fonunu sağlamış durumda” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz