Ana Sayfa Video Haber Yunanistan Sınır Bölgesine Ek Askeri Güç Kaydırıyor

Yunanistan Sınır Bölgesine Ek Askeri Güç Kaydırıyor

1
0

Merkez Makedonia ve Epir bölgesinden askeri güç Egnatia otoyolunu kullanarak sınır bölgesine kaydırılıyor.

Başbakan Miçotakis’in emriyle özellikle Edirne ile Kumçiftili (Orestiada) arasında kara sınırını daha da güçlendirmek üzere Meriç (Evros) sınır bölgesine ek askeri güç takviyesi yapılıyor. Merkez Makedonia ve Epir bölgesinden askeri güç Egnatia otoyolunu kullanarak sınır bölgesine kaydırılıyor.

Son 24 saatte hava ve kara yoluyla Yunanistan’ın değişik bölgelerinden terör timleri, ayaklanmayı bastıran özel kuvvetler ve komandolar Meriç Nehri Yunanistan-Türkiye sınırı boyunca konuşlandırılıyor. Yunanistan’ın mültecileri sınırdan içeriye almamaya kararlı olduğu görülüyor.

Öte yandan Pazar günü belirli aralıklarla Kastanies-Pazarkule sınır kapısında durum yine gergindi. Bazı mülteci gruplar sınırın tampon bölgesinde Yunanistan tarafında bulunan emniyet güçleriyle karşı karşıya geldi. Yunan emniyet güçleri mültecilere karşı göz yaşartıcı ve sis bombası kullanarak cevap verdi. Sınırın güneyine doğru ise Meriç Nehri’ni plastik botlarla geçmeye çalışan mültecilerin geri dönmelerini sağlamak üzere askerler tarafından havaya ateş açıldığı görüldü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz