Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Depoları Doldurdu

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Depoları Doldurdu

0
0

Petrol ucuzladı, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin akaryakıt depolarını fulledi.

Yunanistan Meriç (Evros) sınır bölgesinde yaşanan olayların ardından Türkiye’ye karşı “teyakkuz” durumundan geri adım atmıyor. Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un da dediği gibi, “tehlike henüz geçmedi ve denizde de hazırlıklı olmak zorundayız” açıklamasından sonra Silahlı Kuvvetler önlemleri genişletmeye devam ediyor.

Türkiye’ye karşı hava savunma sistemlerini aktiv hale getirmesinin yanı sıra, Atina FIR hattını sadece radarlarla değil, Ege semalarında savaş uçaklarıyla nöbet uçuşları uygulamasını devreye sokarak korumayı planlıyor. Bunun için öncelikli olarak 5 adet Mirage 2000 savaş uçağı Ege semalarında Türk savaş uçaklarına karşı hava sahası ihllerini önlemek üzere devriye uçuşlarını sıklaştıracak.

Savunma Bakanlığı, düşük petrol fiyatlarından yararlanarak, Silahlı Kuvvetlerin Kara, Deniz ve Hava araçlarının yaz boyunca ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yakıt ikmali yaptı.

Yunan basınında çıkan heberlere göre, Yunan Donanması’nın iki veya üç hafta boyunca yetebilecek yakıt rezervi bulunuyordu, ancak şimdi ek tedarikle stoklarının iki ila üç ay yetebileceği belirtiliyor.

Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, düşen petrol fiyatlarının mevcut durumunun Silahlı Kuvvetleri güçlendirmek için kullanılabileceğini uygun gördü ve hemen kendi inisiyatifiyle ek bir bütçe ile 29.5 milyon euroluk satın alımı için gerekli hamlelerde bulunarak yakıt rezervlerini yükseltti.

Böylece bu yaz aylarında Yunanistan Silahlı Kuvvetleri başta deniz olmak üzere, hava ve karada Ege Denizi’nde varlığını oldukça kuvvetli bir şekilde hissetirerek sınırları korumaya çalışacak.