Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan “Romeo”ların Alımını Hızlandırdı

Yunanistan “Romeo”ların Alımını Hızlandırdı

1
0

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı 3 adet Amerikan “Romeo” helikopterinin satın alınması için Parlamento Silahlanma Programları ve Sözleşmeleri Komisyonu’ndan “yeşil ışık” yakmasını bekliyor.

Savunma Bakanlığı, Donanma firkateynleri için 180 milyon dolara 3 adet anti-denizaltı savaş helikopteri daha satın alınması için onay istiyor.

Bakanlık, özellikle, Lockheed Martin şirketi ile Savunma Yatırımları ve Ekipmanları Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl imzalanan sözleşmede sağlanan seçeneğin etkinleştirilmesini talep ediyor. Sözleşme, toplam maliyeti 285 milyon $ olan 4 adet MH60R’nin satın alınmasını kapsıyor.

Milli Savunma Bakanlığı, ilave helikopterlerin alınması helikopterlerin teslimat süresini hızlandıracak. İlk sözleşmenin takvimine göre 4 “Romeo” nun teslimi 2023 sonunda tamamlanacak. Ancak opsiyonun etkinleştirilmesiyle, ilk helikopter bu yılın sonunda teslim edilecek. Donanma 2022’nin ilk yarısında filosuna iki helikopter daha dahil edecek. Romeo helikopterleri, Donanmanın eskimiş AB-212’lerinden bazılarının yerini alacak.

MH60R’ler denizaltılara karşı oldukça etkili bir helikopter olmasının yanısıra, yüzey hedeflere karşı yeteneklere sahip ve arama kurtarma, lojistik, nakliye ve personel tahliyesi gibi ikincil görevleri yerine getirebiliyor.

Romeo’lar, gelişmiş silahlara ve teknolojik sistemlere sahip. Tehdidi doğru bir şekilde tespit etmek ve hedeflemek için sensörler ve radar kullanırlar ve deniz seviyesinin üzerinde alçak irtifalarda uçma yeteneğine sahiptirler. MH60R ayrıca iki adet NSM (Naval Strike Missiles) füzesi de fırlatabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz