Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Oruç Reis’i İzlemekle Yetiniyor!

Yunanistan Oruç Reis’i İzlemekle Yetiniyor!

1
0

Yunanistan Oruç Reis sismik araştırma gemisi ve Türk Donanması’nı şu an izlemekle yetiniyor. Akdeniz’de Türkiye’nin haklarını hiçe sayarak Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması imzalayan Yunanistan ve Mısır, panikte.

Türkiye’ye karşı aceleci davranan Atina Kahire ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması imzaladı. Ancak bu hukuksuz anlaşmaya Türkiye tarafından yanıt sahada verildi. Türkiye yeni Navtex ilan etti. Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Antalya’dan demir alarak Meis adası güneyine ulaştı.

Öte yandan Türk donanması Akdeniz’de atış eğitimlerine de başladı. Türkiye’nin kararlı adımları Yunanistan’ı panikletti. Yunan Başbakan Miçotakis, Milli Güvenlik Hükümet Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı, Avrupa Birliği ve NATO’ya sığındı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Mısır hattında da telefon görüşmeleri yapıldı.

Oruç Reis’in Meis çevresine gelmesi ile Yunan tarafında hareketlilik başladı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ilk işi Avrupa Birliği ve NATO’dan yardım istemek oldu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Charles Michel’i telefonla arayan Miçotakis’in, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de gelişmeleri değerlendirdi.

Miçotakis, Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde, NATO’nun bu durumda Yunanistan ve Türkiye’ye eşit davranmaması gerektiğini ileri sürdü. Gerekçe ise, Türkiye Akdeniz’de Yunanistan karasularını ihlal ederek araştırma yapıyor ve bunun derhal durdurulması gerektiği savunuyor.

Yunanistan medyası, Oruç Reis’in araştırma yapacağı bölgeye ulaştığını, kabloları döşemeye başladığını ancak Yunanistan’ın silahlı bir cevap verme yanlısı olmadığını gösterdiği ve durumu sessizce sadece izlediğini yazdı. Ancak önümüzdeki saatlerin de bölgede kritik olduğunu ileri sürüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz