Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Meriç Sınırı’nda İşi Şansa Bırakmıyor

Yunanistan Meriç Sınırı’nda İşi Şansa Bırakmıyor

3
0

Yunanistan, Türkiye tarafından gelebilecek olası yeni bir mülteci akımına karşı hazırlıklara aralıksız devam ediyor.

Meriç Sınırı’nda yeni bir mülteci akımı olasılığına karşı hükümet Dronelar, helikopterler, termal kameralar ve Yunanistan’ın diğer bölgelerinden gelen 400 ek polis memuru ile 32.5 km’lik bir çitin inşasıyla Meriç (Evros) kalkanı oluşturuyor.

Dün Atina’dan yola çıkan polisler bugün bölgeye ulaştı ve yarından itibaren devriye görevine başlıyor. Emniyet Teşkilatı’nda bu hareketlilik yaşanırken, Yunanistan Savunma Bakanlığı da boş durmuyor. 4. Kolordu’ya bağlı Meriç (Evros) bölgesindeki askeri birliklerde, 2020 yılı sonuna kadar araç ve personel sayısında belirgin bir artışa gidilmesi planlanıyor.

Ayrıca ABD’den alınan ve şu an bakımları yapılmakta olan OH-58D Kiowa tipi helikopterler ile sınır hattında günlük uçuşlarlar gerçekleştirilmesi için geniş bir çalışma başlatıldığı haberleri geliyor. Aynı zamanda gelecek dönem içinde bölgede konuşlanacak olan helikopterlerin bir diğer görevinin de, ABD’nin Dedeağaç açıklarına deniz bölgesine kuracağı sıvılaştırılmış doğal gaz tesislerinin terör saldırılarına karşı koruma amaçlı kullanılması da gündemde. Dolayısıyla OH-58D Kiowa tipi helikopterlerin konuşlanacağı bir üs kurulması da gündemde.

Sınır çizgisinde çitin uzunluğu 3 bölümden oluşuyor.

  • Petalos (Nal) bölgesi 16 km.
  • Ferecik Çirozi Çiftliği 14 km.
  • Neraidotopos (Peribölgesi) 2.5 km.