Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN KÜLTÜR VE TURİZMİNİ EDİRNE’DE TANITTI

YUNANİSTAN KÜLTÜR VE TURİZMİNİ EDİRNE’DE TANITTI

24
0

Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu, ülkenin tarihi, turistik ve kültürel alanlarını Edirne’de tanıttı.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıda, Yunanistan ve Türkiye’nin Akdeniz havzasında yaşayan iki güzel komşu ülke olduğunu söyledi.

Dünyada yerleşik hayatın ve uygarlıkların başladığı yerlerin başında Akdeniz havzasının geldiğini belirten Tanç, “Binlerce yıl geriye giden tarihi, kültürü ve değerleriyle var olan bir bölgedeyiz. Yunanistan’ın tanıtımını Edirne’de yapılmasını özel bir önem verilmesi ve özel bir anlam yüklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok uzun deniz ve kara sınırının olduğu Edirne’de yaşıyoruz. Halklar arasında kurulabilecek en güzel köprü turizm, kültür ve sanat alanıyla mümkün” diye konuştu.

Yunanistan’a pek çok kez turist olarak, bir kez de görev için gittiğini aktaran Tanç, şöyle devam etti:

“Bir kere hiç yabancılık çekmiyorsunuz. Dil bir engel gibi görünse de Yunanistan’da hemen herkesle İngilizce konuşmanız mümkün. Ayrıca gittiğiniz her yerde Türkçe konuşabilen insanları bulabiliyorsunuz. Yemeklerimiz benzeşiyor, müziğiniz benzeşiyor, kulağınıza çalınan müzik sizin için yabancı değil.

Kendinizi huzurlu ve güvende hissediyorsunuz. Yunanistan’da hemen herkesin gezip, dinleneceği çok uygun mekanların olduğunu görebiliyorsunuz. Çevreye ve kültür değerlerine önem verildiğini gözlemleyebiliyorsunuz. Çok büyük işletmelerin yanı sıra aile tipi işletmelerde daha rahat tatil yapabiliyorsunuz.”

“Yunanistan kültür ve turizm sunuyor”

Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou ise Yunanlar için yabancıların düşman değil, misafir olduğunu söyledi.

Yunanistan’da turizmin kültürden gelen bir değer olduğunu dile getiren Charitidou, “Kültürsüz halkların toprakları ve turizm noktaları olamaz. Yunanistan kültür ve turizm sunuyor. Tarihi manzaralarının dışında Yunanistan geleneksel müzikleri ve halk oyunlarını gerçek insanlar misafirlerine sunabilir. ve sadece o tüm duygularınızı tatmin edebilir. Yunanistan’da gözlerinizin için manzaralar, diliniz için lezzetler, kulaklarınız için şarkılar, burnunuz için kokular bulabilirsiniz” dedi.

Charitidou, Yunanistan için turizmin önemli olduğunu kaydetti.

Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Turizm Ateşesi Maria Rachmanidou da ülkesinin turizm alanlarını katılımcılara anlattı.

Toplantıya bürokratlar ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından katılımcılara Yunanistan’ın yöresel yiyecekleri ikram edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz