Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yunanistan Kimseyi Tehdit Etmiyor, Ama Tehditleri De Kabul Etmiyor”

“Yunanistan Kimseyi Tehdit Etmiyor, Ama Tehditleri De Kabul Etmiyor”

1
0

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Paskalya bayramını Ege Denizi’nin kuzeyinde Limni’nin 30 km güneybatısında bulunan yüzölçümü 43,325 km² olan yaklaşık 200 kişinin yaşadığı  küçük Bozbaba (Aya Evstratios) adasında kutladı. Sakellaropulu’ya Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, burada tüm Yunanlılara iyimserlik, gurur ve kararlılık mesajı gönderirken, “Yunanistan komşularıyla barışçıl işbirliği ve iyi ilişkiler istiyor. Kimseyi tehdit etmiyor, ama aynı zamanda hiç kimsenin kabul edilemez iddialarını ve tehditlerini de kabul etmiyor” diyerek Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Sakellaropulu adaya gelişinde ilk olarak Lmni adasında bulunan 130. Hava Muharebe Filosu’nun “Ege Muhafızları” karargahında F-16 savaş uçaklarının pilotları ve teknisyenleri ile keşif yapan Süper Puma helikopterlerinin personeli ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu burada personele hitaben yaptığı konuşmada, “Yorgunluğu ve kişisel maliyetleri göz ardı ederek, ülkemizin toprak bütünlüğünü savunanlar hepsi burada. İnançla, mücadele ruhuyla ve tutarlılıkla, her türlü zorluğun ve herhangi bir tehlikenin üstesinden gelebileceğimizi kanıtlayan herkes burada görevinin başında bulunuyor.

Avrupa Birliği ve NATO’nun merkezinde yer alan modern bir devlet olan Yunanistan, ittifaklarını güçlendiriyor, uluslararası hukuka saygı gösteriyor ve komşularıyla barışçıl işbirliği ve iyi ilişkiler arzu ediyor. Kimseyi tehdit etmiyor, ama aynı zamanda da kimsenin kabul edilemez iddialarını ve tehditlerini de kabul etmez.

Ve bunun en iyi kanıtı, sizler, Silahlı Kuvvetlerimizin erkekleri ve kadınları, Yunanistan ve Avrupa sınırlarında barış ve güvenliğin garantörleri.”

Daha sonra Limni (Limnos) adasından askeri helikopterle Bozbaba (Aya Evstratios) adasına geçen Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, ilk önce burada bulunan ve Ege Denizi’nde görev icra ettiği sırada hayatını kaybeden pilot Nikos Sialmas’ın anıtını ziyaret etti. Anıta çelenk bırakan Sakellaropulu saygı duruşunda bulundu.

Sakellaropulu burada yaptığı kısa konuşmasında, “Komutanın kahramanca hareketi asla unutulmayacak. Vatan ona minnettar. Her gün sınırlarımızın bütünlüğünü ve ulusal egemenliğimizi özveriyle ve fedakarlıkla sağlayan Silahlı Kuvvetlerin tüm subaylarının yanı sıra görev icra eden herkesi kutluyorum.” Dedi.

Hatırlanacağı üzere, 28 yaşındaki pilot Nikos Sialmas 18 Haziran 1992 yılında Ege Denizi üzerinde Bozbaba (Aya Evstratios) bölgesinde Türk savaş uçaklarıyla girdiği it dalaşı sırasında uçağın kontrolünü kaybetmiş, denize çakılmış ve hayatını kaybetmişti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz