Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan, İmzaları Savaş Gemisi Üzerinde Şampanya İle Kutladı

Yunanistan, İmzaları Savaş Gemisi Üzerinde Şampanya İle Kutladı

1
0

Yunanistan, Belharra tipi fırkateyn ve Rafale tipi savaş uçağı alımı için Fransa ile anlaşma imzaladı. Anlaşma, Pire’de Palio Faliro bölgesinde denizin içinde demirli bulunan Yunanistan’ın tarihi zırhlı kruvazör “Georgios Averof” isimli geminin üzerinde düzenlenen törenle imzalar atıldı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Fransa Savunma Bakanı Florence Parly arasında Atina’da imzalanan anlaşma ile Yunanistan, Fransa’dan 3 adet Belharra tipi firkateyn ve 6 adet Rafale savaş uçağı alımını resmiyete döktü.

Yunanistan ve Fransız NavalGroup şirketi, üç ve bir opsiyonel savunma ve müdahale fırkateyni için tedarik ve destek sözleşmeleri imzaladı. Fırkateynlerin ilk ikisi 2025’te ve üçüncüsü 2026’da teslim edilmesi planlanıyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Eylül 2021’deki Uluslararası Selanik Fuarı’nda yaptığı konuşmada Fransa’dan temin edilecek Rafale tipi savaş uçağı sayısının 18’den 24’e çıkarılacağını duyurmuştu.

Törende bir konuşma yapan Yunanistan savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, “Belharra fırkateynlerinin ve Rafale savaş uçaklarının tedarikine yönelik sözleşmelerin imzalanması, ikili savunma işbirliğimizde ve daha geniş anlamda Yunanistan-Fransa ilişkilerinde bir kilometre taşıdır. Belharra fırkateynlerinin ve ilaveten 6 Rafale avcı uçağının satın alınması, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin ve bir bütün olarak ana görevi, vatanımızın toprakları ve egemen haklarını savunmak olan Silahlı Kuvvetlerin savaş kabiliyetinin ve caydırıcı gücünün daha da güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır. Yeni fırkateynlerin ve yeni savaş uçaklarının satın alınmasıyla, Yunan Donanması ve Yunan Hava Kuvvetleri’nin ateş gücü katlanacaktır. Rafale ve Belharra’nın gelişmiş elektronik sistemleri (radar sensörleri, elektronik harp sistemleri vb.) ile stratejik silahları ile birleşen özellikleri, bu özel silahlanma programlarını hava ve deniz üstünlüğünün önemli bir faktörü haline getirmektedir.”

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz