Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNANİSTAN İÇİN ACİL DURUM HAZIRLIĞI YAPILMALI”

“YUNANİSTAN İÇİN ACİL DURUM HAZIRLIĞI YAPILMALI”

14
0

Avrupa Komisyonu’nun Alman üyesi Guenther Oettinger, Yunanistan için artık “acil durum” hazırlıkları yapılmasının zamanının geldiğini söyledi

Avrupa Komisyonu’nun Alman üyesi Guenther Oettinger, hafta sonu Yunanistan ile kreditörler arasında ülkeyi euro bölgesinde tutmak ve temerrüte düşmesini engellemek için yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından artık “acil durum” hazırlıkları yapılmasının zamanının geldiğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupalı liderlerin hızlı hareket etmesine yönelik çağrılarına rağmen görüşmelerin sonuçsuz kalmasından kreditörleri sorumlu tuttu.

YİNE ANLAŞAMADILAR

Atina’nın çıkmaza giren müzakerelerde bir çözüm yolu bulmak için iki haftası bulunuyor. Yunanistan’ın bu süre sonunda Uluslararası Para Fonu’na (IMF) 1.6 milyar euro ödeme yapması gerekiyor. Yapmaması durumunda ise ülkeyi borçlanamama ve euro bölgesinden çıkma tehlikeleri bekliyor. Aynı zamanda Almanya Başbakanı Angela Merkel’in siyasi partisinde kıdemli bir görevde olan Avrupa Komisyonu’nun dijital ekonomi ve toplumdan sorumlu üyesi Oettinger, “Yunanistan olağanüstü hale gireceği için bizim de bir acil durum planı hazırlamamız gerekiyor. Enerji stokları, polis maaşları, tıbbi stoklar, eczane stokları ve daha birçok şeyin (hazır bulundurulması gerekiyor)” dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz