Ana Sayfa Türkiye | Dünya Yunanistan Geri İtti, 12 Mülteci Donarak Öldü!

Yunanistan Geri İtti, 12 Mülteci Donarak Öldü!

2
0

Edirne’den kan donduran bir haber geldi. Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilen göçmenler donarak öldü. Geri itilen 22 göçmenden 12’sinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, Yunanistan tarafından geri itilen 12 göçmenin donarak öldüğü bölgede arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

‘02.02. 2022 günü İpsala ilçesi Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde Yunanlar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Arazide yapılan arama tarama çalışmaları sonrasında 2 göçmenin daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Hastaneye sevk edilen göçmen de kurtarılamayarak vefat etmiştir. Vefat eden göçmen sayısı maalesef 12’ye ulaşmıştır. Jandarma, sınır birlikleri, polis ve AFAD ekiplerimiz tarafından arama tarama faaliyetlerine devam edilmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır. Kamuoyuna üzüntüyle duyurulur’ denildi.

“Avrupa’nın gözü önünde göçmenler faşist uygulamalarla öldürülüyor.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan sınırından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden sığınmacılara ilişkin, “Yunanistan otoriteleri bu zulümleri himaye ediyor. Teşvik ediyor.” değerlendirmesini yaptı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, zulüm coğrafyalarındaki ölüm tehdidinden kaçan mazlumların Yunan güçlerince ölüme sürüklendiğini belirtti.

Ömer Çelik, şunları kaydetti:

“Yunan güçleri, çaresiz insanların botlarını şişleyerek, denizde iterek, karada zulmederek ölüme sürüklüyor. Avrupa’nın gözü önünde göçmenler faşist uygulamalarla öldürülüyor. Cumhurbaşkanı’mız defalarca bu zulümlerin belgelerini Avrupalı muhataplarına verdi. Her seferinde ‘Bilmiyoruz, inceleyelim’ dediler. Halbuki o saatte bile televizyonlar bu zulümleri gösteriyordu. İnsanlığın yüz karası uygulamalar Yunan güçleri tarafından uygulanıyor, hepsi susuyor. Yunanistan otoriteleri bu zulümleri himaye ediyor. Teşvik ediyor. Avrupa başkentlerinin suskunluğu, bu zulümlere destek vermek anlamına geliyor. Bu mazlumların hakkını her yerde savunacağız.”

“AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun.”

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan sınırında ayakkabıları çıkartılıp elbiseleri soyulan ve Yunan birlikleri tarafından geri itilen 22 göçmenden 12’sinin donarak hayatını kaybettiği duyurdu.

Kan donduran fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Bakan Soylu, “AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri, mağdura cani, FETÖ’ye müşfik” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz