Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan F-35’ler İçin ABD’ye Göz Kırpıyor

Yunanistan F-35’ler İçin ABD’ye Göz Kırpıyor

3
0

Yunanistan gözünü 5. nesil savaş uçağı F-35’lere dikti.

Real FM radyosunda bir programa telefonla katılan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos 5. nesil savaş uçağı F-35’lerle ilgilendiklerini dile getirdi. Bakan Panagiotopulos önemli açıklamalarda bulundu.

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos katıldığı programda Türkiye ile ilgili ve diğer konular hakkında özetle şunları dile getirdi.

“Yunanistan F-35’ler konusunda Türkiye’nin yerini alabilir”

“Avrupa, Erdoğan’ın davranışlarına önlem kararı veriyor. Silah ambargosu elbette Türklerin Suriye’yi istila etmesini engellemeyecek, ancak davranışlarının sonuçları olduğunu anlamalarını sağlayacak. Yaptırımların işe yarayıp yaramayacağı devamında görülecektir. ABD yaptırımları ile birlikte, uluslararası toplum tarafından bir şeyler yapıldığı anlaşılıyor.

Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) ile ilgili Avrupa’nın tepkisi beklediğimiz gibi değil, yavaş ve tereddütlü. Avrupa tarafından tehditler vardı, ancak kararı uygulanmadı. Ama şimdi, bir şeyler oluyor. Türkiye, askeri güçlülük ölçütlerinde görev yapıyor. Bir sınır olmalı. Eğer Avrupa sırtını dönmez ve konuyla ilgilenirse, Türkiye’nin bir yerde duracağını düşünüyorum.

Belki Türkler güvenli bölgeyi Suriye sınırında geliştirmeye çalışacaklar. Suriye’nin büyük şehirlerine saldıracaklarını sanmıyorum, çünkü Türk zayiatı olacak. Türkiye’nin NATO’dan yardım talebi olması durumunda ise eğer NATO bu işe karışırsa böyle bir olasılık bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirir.

F-16 savaş uçaklarımızın modernizasyonu konusu, F-16’ların Viper düzeyine çıkartılması önümüzdeki günlerde Parlamento’ya getirilecek. Bunlar EAB tesislerinde yapılacak ve EAB’ın ayaklarının üzerine basması için bir fırsat olabilir.

Yunanistan önümüzdeki dönemde 5. nesil savaş uçağı edinme sürecine girecek. Dolayısıyla da Türkiye’nin Rusya’dan S-400’leri alması, Türkiye’nin F-35 projesinden dışlanması bizim için olumlu bir durum teşkil ediyor.

Ancak Yunanistan’ın atması gereken daha çok adımları var. Yunanistan bu konuda Türkiye’nin yerini alabilir. Bu şu an tartışılmakta olan bir olasılık.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz